söndag 7 februari 2010

Kettlebellkurs

Igår var det en hel dag med Kettlebell. Det var Olof från Kettlebells.nu som höll i kursen tillsammans med sin fru Jenny. Det blev en hel del svingar, clean, jerks och snatches. Fördelen med den här kursen är att man får träna mycket på grunderna. Olof var noggrann med att gå igenom alla detaljer i svingen. Inom kettlbell finns det två synsätt. Dels soft-style då man anser att man skall göra många repetioner och att man då gör dem på så lätt sätt som möjligt och sedan hard-style då man inte jobbar med en lika effektiv teknik, men att den blir mycket tuffare. Olof föredrar soft-style även om vi rätt ofta i programmen vi fick testa körde hard-style. Själv har jag mest kört hardstyle och jag tycker att det passar mig bäst, men jag kommer nog lägga in lite soft-style på mina pass. Soft-style ställer nämligen inte lika stora krav på kroppen och är därför ett säkrare sätt att träna. Men själv har jag svårt för att köra väldigt långa pass och kör hellre lite hårdare och tyngre under kort tid. Något jag hade svårt med var att vända på andningen så att man andas in på vägen upp ur svingen (när det är som jobbigast). Vet inte hur jag kommer göra med det i framtiden. Förstår hur Olof tänker med detta, men det känns som om jag får mer kraft på mitt sätt. Får väl träna på båda sätten och göra en utvärdering.
På kursen fick vi också med oss många bra uppvärmningsövningar för lederna som vi använder i kettlebellträning.

Rekommenderar er som är intresserade av kettlebellträning att gå en kurs för Olof, då han tar upp både soft och hard style. Jag ser fram emot att han kommer tillbaka till Örebro i mars och kör instruktörsutbildning i kettlebells.

Däremot hade jag väntat mig att det skulle vara jobbigare. Körde i och för sig inte för fullt på alla övningar, men hade faktiskt en hel del energi kvar då vi avslutade dagen efter 6 timmars träning. Idag känns det bara lite i kroppen och den stora träningsvärken som jag trodde skulle vara där lyser med sin frånvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar