onsdag 19 augusti 2009

Gymträning

Här kommer filmen med några av gårdagens övningar. Tänk på att göra alla övningar på båda sidor även om de bara visas på en sida.

4 kommentarer:

 1. Det är alltid bra med lite variation i sin träning, så då är det ju perfekt att man kan kolla på vad andra gör. Rodden stående i armhävningsställning kom jag på igår, när jag pratade med en kille som hade problem med sin axel. Tyckte verkligen om den, så den kommer jag köra mer av.

  SvaraRadera
 2. Ryggövningen med hantlar är okay, men den kräver väldit bra koncentration, kör du det minsta fel, så kommer Triceps och armar få ta större delen av träningen, och du kunde lika gärna gjort en annan övning istället som är lättare att hantera.

  Men visst, är du van och känner hur musklena arbetar så funkar denna okay.

  Träning på boll tänker jag inte kommentera mycket, det ger med all säkerhet bättre balans, men istället så förstör den också till viss del den tänkta övningen.

  Den är dock utomordentlig för magen, då det är ett väldigt skonsamt sätt, då bollen motverkar att du känner av ryggen som du kan göra i många andra magövningar.

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna! Fördelen med den här roddövningen kontra vanlig hantelrodd är att du också tränar din bålstabilitet och att din andra axel får användas i en stödjande position (stabiliserande). Viktigaste jobbet i den övningen är att dra skulderbladet mot ryggraden. Men som du säger så finns det andra övningar som är lättare att jobba med, men min tanke är att inspirera till att testa lite annorlunda övningar för att variera sin träning.

  Styrketräning med boll ger en helt annan stabilitetsträning, men är inte det effektivaste sättet att bygga styrka i en specifik muskel. Jag tror på variation och jag kör både stabiliserande övningar och de "vanliga" övningarna. Kanske skulle vara bättre på att visa de vanliga övningarna också. Tar nog för givet att alla som läser kan dessa, men så är det nog inte alltid.

  SvaraRadera