fredag 14 augusti 2009

GI-Mat

När vi var i Tyskland igår så blev det inte den bästa maten. Först en kycklingfilé, pommes och bienersås på båten till Tyskland och senare hamburgare med pommes på McDonalds i Tyskland.

Idag var vi betydligt bättre tycker jag. Pasta, pesto, en jättegod kycklingfilé och massor av grönsaker till lunch.
På kvällen grillade vi entrecote, tomater och paprika med brieost och majskolvar. Det är vad jag kallar en måltid med lite kolhydrater, men många skulle kalla det för en GI-kost. Enligt mig är en kost efter GI (förklaring på GI) en kost där du fortfarande äter mat med kolhydrater, men väljer de kolhydrater som har lågt eller max medelhöga GI.
Tycker att media och folk inte verkar förstå vad GI är. Antar att det är Ola Lauritzson´s bok "Gå ner i vikt med GI-metoden" och alla kvällstidningar som gjorde att folk tror att en kost utan kolhydrater är detsamma som en GI-kost.

Tillbaka till våran middag som avslutades med lite mer
kolhydrater. Grillad banan stoppad med mjölkchoklad. Serverades med blåbär.

2 kommentarer:

 1. Nu kan detta blir en väldigt hetsig debatt men jag väljer att bara skriva att GI är varken SI eller SÅ, utan är en livsstil där man också kan vara i olika faser och därmed nästan utesluta eller välja långsamma kolhydrater.

  SvaraRadera
 2. Håller med S men om man lyssnar på Ola så är han inte alls lika hård i talet som i ordet.
  Jag förespråkar kcal dvs gör av med än vad du tar in om du vill gå ner i vikt. Dock kan man göra det med typ GI för kunna känna mindre hunger. Sedan är det ju bevisat att om man tror på det man gör så blir det en positiv effekt.
  Men det är ju vad jag tor på....

  En fråga bara. Varför McD i Tyskland. Det finns ju sååå mycket godare mat att äta där?

  SvaraRadera