söndag 9 augusti 2009

Bokrecension - Friskare Rygg

Igår läste jag ut en riktigt bra bok. Det var boken "Friskare rygg : en självhjälpsguide till att förebygga och behandla ryggsmärta med traditionell och alternativ medicin" av John Tanner. Dr. John Tanner är en privatpraktiserande läkare från London med inriktning mot ortopedi och idrottsmedicin, med specialintresse för ryggskador och hur man botar dem. Han är medicinsk rådgivare Physical Mdicine Research Foundation och han sitter även med i Council of the British Institute of Musculoskeletal Medicine.

Boken är bra för den som har ont i ryggen eller har en bekant som har det. Den går igenom ryggens anatomi, beskriver utförligt olika sorters ryggont och vad de kan bero på. Han beskriver olika behandlingar och hur de går till. Man får förslag på hemövningar och andra metoder för att minska smärtan. I ett kapitel tar han upp de psykologiska bitarna med att ha ont i ryggen, hur man kan bemäta dem och även sambandet mellan psykisk ohälsa och smärtan. Han tar upp skillnader i hur sjukvården, osteopater och kiropraktorer jobbar med ryggproblem.
Boken är väldigt illustrativ och pedagogisk. Rekommenderas om man vill förstå mer grundligt hur ryggen och ryggont fungerar.

Du hittar den här (Kulturbutik 150 kr)
eller här
Friskare rygg : en självhjälpsguide till att förebygga och behandla ryggsmärta med traditionell och alternativ medicin (Adlibris 179 kr)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar