tisdag 22 mars 2016

Träning på Xplore Fitness


I årsskiftet så bytte gymmet Peaklife (Peaklife bedriver fortfarande utbildning i t.ex. kettlebell) ägare och då bytte man också namn på gymmet. Det heter numera Xplore Fitness. Jag har länge tänkt att jag skulle testa ett av deras Mixpass. Om jag fattat det rätt så är det en form av crossfitpass där inga pass är det andra likt. Till skillnad mot de flesta crossfitboxar så har man ingen person som sköter en programmering av gymmets program utan det är instruktörerna själva som komponerar sina pass. Detta gör antagligen att passen blir ännu mer varierade då olika instruktörer har olika idéer och tänk. Och som i mycket annan gruppträning så blir passen ännu mer beroende av att man gillar instruktören och hur de komponerar sina pass. Dock så finns antagligen inte den övergripande tanken bakom passen som ofta finns på en crossfitbox.


Men hur som helst så fick jag prova (man får testa deras pass gratis en gång) söndagens pass.
Hade bara testat ett pass på Peaklifegymmet förut och det var tyvärr ett ganska tråkigt pass då vi bara körde kettlebells, boxövningar och kroppsviktsövningar.
Jag hoppades att söndagens träning skulle vara lite roligare eftersom de har så många roliga redskap att välja mellan (repklättring, slädar/prowlers, däck/slägga, snakerope, slamballs, roddmaskiner, armgång, pull-up räcke och annat).


Men tyvärr var det ännu en wod utan några av alla de roliga redskapen.
Som uppvärmning tränade vi Powerclean med pinne/skivstång och körde någon rörlighetsövning.
Sedan var det dags att ge sig på passet som bestod av 3 övningar som man skulle köra i 30 min.
Dessa var
Power Clean (frivändning)  Jag körde med 50 kg skivstång
Armhävningar
Löpning utomhus i ca 150 m (kanske 200 m).

Här en bild som jag lånade från deras facebooksida som visar lite bilder från passet


Kommer inte riktigt ihåg vilka steg vi använde men tror att det var typ
21-18-15-13-11-9-7-5-3 reps (och sedan upp igen om man hann) av de två första övningarna och efter varje "varv" av dessa övnings sprang man den angivna sträckan.
Efter halva passet hade jag dragit bort skinnet på min högra tumme av alla frivändningar (fick ett plåster så att jag kunde fortsätta). Jag hann igenom ner till 3 reps och så hann jag börja med 5 reps frivändningar.
De positiva sakerna med detta pass var att man blev lite trött (tyvärr var det min greppstyrka och teknik i frivändningarna som begränsade så riktigt slut blev jag inte) och att jag fick träna på min teknik i frivändningarna.


Men som jag skrev tidigare så tror jag att de har väldigt varierande pass så det finns nog massor av roligare pass och ägaren lovade att jag skulle kunna få prova ett pass till om jag ville ("klagade" lite på att jag inte fick testa alla roliga redskap som de har). Så hoppas jag kan få tid till det och att det då blir ett roligare pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar