söndag 8 februari 2015

På invigning av Peaklife och Kinesiolog

I helgen hade Peaklife invigning av sina nya lokaler (de är nära Lek och Buslandet i Örebro). Det var större än jag väntat mig och man hade två salar som sitter ihop med varandra så att man kan öppna lite dörrar och använda båda salarna på en gång. I den ena salen var det lite mjukare golv och där tror jag de kommer köra yoga och rörlighetspass. I den större salen så var det ett hårdare golv och där hade de skivstänger, sandsäckar, aquabag, slamball, pull-upräcken, ringar, klätterrep, snakerope, boxar och massor av andra roliga redskap. 

Dessutom hade de också två ytor för egenträning när salarna är upptagna. På den ena var det roddmaskiner och andra konfitonsredskap och på den andra  delen hade de skivstänger, hantlar och bänkpressbänkar. Funderade på om jag skulle köpa ett 10-kort, men det kostar 1200 kr och det finns mycket annat roligt som jag kan göra för dessa pengar. En annan bra sak med Peaklife är att de har öppet mellan 05.00-24.00 och att man då har en egen tag som man tar sig in med (och det får även de som har 10-kort).


Här ser ni en smart lösning på boxar som man kan sätta ihop till den höjd som man vill.

Jag provade två stycken pass idag. Det första kallade de FSR (Funktionell Stabilitet och Rörlighet). Jag gillade det passet och man körde en hel del dynamisk rörlighet och joint mobility. Det var lite inslag av yoga och så använde man även lite kettlebells i funktionella övningar. Fick en del bra tips på övningar och skulle gärna gå på något sådant pass till. Men tyvärr finns det bara på torsdagar och det börjar samtidigt som jag har mitt Funktionell Fys på Örebro Rehabcentrum.


Det andra passet var ett mixpass och ni ser på bilden ovanför vad vi fick köra (första kombinationen med tre övningar körde man 21 gånger osv). Blev faktiskt lite besviken på det då jag hade ställt in mig på att få testa alla roliga redskap som de hade i salen. I detta pass fick vi bara köra med kettlebells, kroppen och en box. Dessutom var inte passet det roligaste jag testat. Fördelen var att jag ändå blev rätt flåsig och att kroppen fick sig en genomkörare.

Efter det så pratade jag med instruktören till FSR och det visade sig att han var Kinesiolog och jag frågade lite om mina besvär. Han använde muskeltestning för att se vad jag hade för problem med vänster ljumske. Tror att Kinesiologer skulle vinna mycket på att ta fram en maskin (typ en våg/kraftmätere) som man kan trycka på när de gör muskeltestning (nu använder det sin egen hand som motstånd och då är man inte riktigt säker på om de trycker olika hårt). Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om Kinesiologi. Å ena sidan har jag upplevt att jag fått resultat när de har tryckt på olika punkter, men de har också misslyckats med att lösa vissa problem. Har också hört olika resultat från andra. Hur som helst så menade han att jag hade problem med min energi och att det blev bättre efter att han behandlade mig. Gjorde ett test med att köra renegade row (som vi körde tidigare på hans pass och som då kändes). Kände fortfarande av det när jag testade och då tryckte han på en punkt på framsidan av höften (typ tensorn) och efter ett tag kände jag hur spänningarna släppte (kändes som en triggerpunkt) och efter det så kände jag inte något i övningen. Jag frågade också om att jag tycker att mitt minne inte är så bra och jag har själv funderat på om det har något samband med mina amalganlagningar i tänderna. Han testade mig mot amalgam och enligt hans test var det inget problem, men han fick utslag på andra gifter (kommer inte ihåg exakt vad han kallade det). Han testade då min lever och njure och kom fram till att njuren var överbelastad. Testade då vad som skulle kunna motverka detta och kom då fram till att jag borde använda Takesumi som tillskott.
Jag vet inte vad jag skall tro om detta, men eftersom han la rätt mycket tid på mig gratis (och hittade triggerpunkten i tensorn) så tyckte jag att jag ju faktiskt kunde köpa tillskottet och testa. Så nu skall jag ta en liten skopa av detta svarta pulver två gånger om dagen. Det smakade inte något speciellt, men det svåraste är att komma ihåg att ta det två gånger om dagen.

2 kommentarer:

  1. Hej! Googlade Takesumi och hamnade här. Vore kul att höra om du märkt effekt av detta pulver? Tog själv min första skopa idag efter rekommendation av min kinesiolog. Ser minst sagt vidrigt ut, men smakade ju inget egentligen.

    SvaraRadera
  2. Kan väl inte påstå att jag märkt något speciellt ännu.

    SvaraRadera