torsdag 10 december 2015

Sling Trainer


Jag har fått möjlighet att prova ett redskap för slyngträning.
Det är JTC Sling trainer  från Sportgymbutiken.

Det vanligaste märket på slyngor är nog TRX. Sling trainern är nästan identisk med TRX, men den säljs till ett betydligt lägre pris (framförallt nu när de har ett kampanjpris på 499 kr). Det ingår ingen DVD (vilket det gör när man köper TRX), men det finns hur mycket filmer som helst på Youtube.
Man får med en manick för att kunna fästa slyngan i en dörr (får man inte med med TRX), vilket gör att man kan träna med redskapet på de flesta ställen (då det oftast finns en dörr där man är). Är man utomhus kan man sätta fast det i en trädgren eller runt ett träd/lyktstolpe (ev. kan man ha med sig ett extra spännband om trädet är tjockt).Det som är bra med detta redskap är att man kan träna i princip hela kroppen och att man snabbt kan öka/minska motståndet genom att flytta fötter/händer eller öka/minska längden på bandet.
Det ingår en meshpåse och detta redskap är väldigt lätt att ta med sig på resan.

Denna modell har en fästpunkt vilket är att föredra vid vissa stretch och träningsövningar som kräver rotation, men passar inte lika bra till att köra dips med. Bandet glider lite grann i fästpunkten vilket gör övningarna lite mer instabila. Kör man enbens-/enhandsövningar med lättare motstånd så kan man köra med ett handtag, men om man ska lägga på lie mer kroppsvikt skulle jag rekommendera att man låser handtagen som på filmen under när man kör med ett handtag.Så har du någon som gillar träning och som du inte vet vad du skall köpa till julklapp så är detta träningsredskap ett riktigt bra tips!

Här ser du mina tankar om denna produkt på en filmHär får du lite övningstips


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar