fredag 25 december 2015

Sällskapsspel och lite träning


Igår fick jag två nya sällskapsspel i julklapp. Jag tycker det är riktigt roligt att spela sällskapsspel, men tyvärr blir det inte så ofta som jag gör det.

Igår och idag spelade vi en hel del spel vilket var kul. Testade bl.a. ett av spelen som jag fick. Det var Paris Connection och jag tyckte det var rätt roligt, men vi spelade bara igenom det en gång.
Det andra spelet jag fick var New York 1901 som verkar gå ut på att bygga höga skyskrapor i New York, men det har jag inte hunnit spela ännu.

Igår testade vi ett annat nytt spel som jag köpte själv innan jul och det var Carcassone och det gick ut på att bygga ett medeltidslandskap och samla poäng under tiden. Det var riktigt roligt och relativt lätt att lära sig. Det kommer jag helt klart spela fler gånger.

Idag spelade jag även två av mina absoluta favoritspel. Det ena är Splendor och det är verkligen superkul och relativt lätt att lära sig.

Det andra är Ticket to Ride, som är ett jätteroligt tågspel som går ut på att man bygger järnvägar. Det finns flera olika Ticket to Ride och jag har Nordic Countries och USA. Nackdelen med Nordic Countries är att det max kan vara 3 spelare och allt som oftast är man ju minst 4 st. Idag spelade vi med USA kartan och med Expansionen USA 1910, vilket ger lite fler destinationer att använda, lite tillägsregler och så har det lite större kort än i orginalspelet.
Men den roligaste versionen som jag testat är Ticket To Ride - Europe. Där har man de större korten och så har man tillägget med broar och färjor. Tyvärr har jag inte den varianten själv, men den ligger på min önslelista/inköpslista

Andra spel som jag gärna spelar är
Canasta (spelas med 2 kortlekar)
RISK
Monopoly Empire (har tyvärr inte det själv).

Jag är dock inte så förtjust i frågesportsspel som t.ex. Trivial Pursuit och liknande spel.

Hann förresten med lite träning idag. Passade på medans jag plockade in lite saker i förrådet.
Körde 3 varv med
Pull-up
Enarms axelpress med 20 kg kettlebell
Mellan övningarna bar jag in lite bord och stolar som vi hade framme igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar