torsdag 24 december 2015

Julaftonsträning (Film)

Då var det äntligen julafton och för er som inte har fullt upp genom att ni skall få gäster (som mig) så bjuder jag på ett träningspass på drygt 45 min som ni kan göra om ni känner för det.

Förutom lite utrymme så behöver ni 2 st halvlätta hantlar. Jag pressar vanligtvis 8-10 rep med 20 kg och i detta pass använder jag 2 st 10 kg´s hantlar). Självklart kan man köra med lite tyngre hantlar i vissa övningar så har man flera uppsättningar så kan man ha några lite tyngre också.
Första delen av passet är mestadels rörlighetsträning, vilket nog är något som de flesta gör alldeles för lite av, så hoppa inte över det. Se till att anpassa passet och övningarna efter er förmåga. Jag tror att de flesta kan ta sig igenom detta pass oavsett om man är nybörjare eller elitmotionär. Ibland kan det vara lite krångligt koordinativt, men då gör man det bara lite lättare genom att t.ex. plocka bort armar eller benrörelserna.

En bit in i passet får jag själv lite "hjärnsläpp" och säger att det skall vara ett utfallssteg framåt med rodd, men sen när jag kör det så hoppar jag över rodden. Gör då istället som jag säger för när jag gör det på andra benet gör jag rätt.

Vore kul om ni som testade det talar om vad ni tycker.God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar