lördag 14 juni 2014

Utomhus gym vid Svampen

veckan tog jag med Elvira till lekparken vid svampen i Örebro.
Då såg jag att de även hade satt ut utegym maskiner från Hags. I de flesta av dessa maskiner var motståndet kroppsvikten. Tyvärr är den stora nackdelen med de flesta utegym att man inte kan variera motståndet. Här är det i varje fall så att det blir tyngre ju mer man väger. Men det innebär att det är väldigt få som kan få ut en optimal träning av det. Är du äldre, väldigt inaktiv eller väldigt överviktig så blir det för tungt. Och håller du igång och tränar lite så blir de flesta maskiner för lätta. Det sistnämnda skulle man kunna fixa till genom att man skulle kunna fästa på vikter eller fjädrar på stolen så att kroppstyngden ökar och därmed motståndet. Tror tyvärr att detta gör att just detta utegym inte används så mycket. På en station kunde man sitta och cykla (bara ett motstånd), men jag fick faktiskt inte någon fart på den alls.
Åker mycket hellre till utomhusgymmet ute vid Alnängsbadet/Naturens hus.

På varje station fanns det 3 olika övningar att göra. Och dessa så här såg stationerna ut.

Rodd
Handcykel
Dips

Benpress
Boxsäck
Balansplatta

Cykel
Latsdrag
Trappsteg

På varje övning fanns det bilder på vad man skall göra och även en QR-kod som man kan skanna in i telefonen och då får man se en film på övningen.


Nu i helgen är vi i Göteborg och en lekpark som jag verkligen rekommenderar för de med barn är den som finns i Trädgårdsföreningens Park. Passar barn i de flesta åldrar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar