måndag 23 juni 2014

Träning på Lifestylefitness


I torsdags testade jag det nyöppnade gymmet Lifestyle Fitness (ligger i Aspholmen Wellness Clubs gamla lokaler men de har byggt ut lite mer). Ett riktigt trevligt gym som har en hel del roliga redskap.
I konditionsdelen finns det t.ex. spinningcyklar med instruktioner via en TV-skärm. De hade även en Versa Climber (se bilden under) som jag vet att bl.a. Gray Cook Rekomenderar. Det var en rätt kul uppvärmingsmaskin. Andra konditionsmaskiner som de hade är armcykel, crosstrainers, löpband, SkiErg, Cyklar, sittcyklar, trappmaskiner. De hade inte fått roddmaskinerna ännu men de skall komma.
Konditionsmaskinerna kommer från Techno Gym, Star Trac och Concept.


De har också en relativt stor avdelning för funktionell träning med medicinbollar, bulgarian bag, studsmattor att kasta bollar i, boxsäck, slyngor (TRX), armgångsställning, kettlbells, snakerope, foamroller, gummiband. De väntade in plyoboxar vilket nog skulle behövas för de som inte orkar/når hoppa upp till klätterställningen.Maskinerna kommer från Gym-80 och det finns både plateloaded och vanliga maskiner.
Finns en hel del fria vikter.

De har en rätt stor gruppträningssal. Schemat för den är inte spikat, men jag tror att det kommer att bli lite Les Mills pass och en del andra pass. Kändes också som att man skulle kunna hålla lite funktionella pass vid den funktionella ytan

Jag var där och tränade med en kompis som jag sedan skulle luncha med. Pratade lite med ägaren till gymmet och han var riktigt trevlig och det blev en hel del prat. Hoppade runt och testade lite av redskapen, men fokuserade mig sedan på att köra lite rygg och axlar. 

Enarms axelpressar med kettlebell varvades med pull-ups. Körde också lite armlyft åt sidan i dragmaskin.
Blev inget superjobbigt eller långt pass i och med att vi även skulle hinna äta lunch.
Men det var kul att se hur gymmet såg ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar