torsdag 26 juni 2014

Lekar på midsommar

Vi hade en riktigt trevlig midsommar i år även om det var lite kallt och blåsigt. Jag hade fått i uppdrag att fixa lite lekar. I och med att det var lite blandat med folk så blev det inte så fysiska lekar utan mer fokus på sammarbete.

Började med att de fick dra fem kort med olika bokstäver (hade skrivit ut ett gäng kort där vissa bokstäver fanns flera gånger). Dessa bokstäver skulle de använda till att sätta ihop så många meningar som möjligt där varje ord började på den bokstaven. Ett lag fick t.ex. bokstäverna .
Bokstäverna var tvugna att användas i den ordning de vändes upp i och på varje bokstav fick ett ord bara användas en gång. De fick ca 20-30 min (under tiden gjorde vi de andra lekarna) på sig innan lagen (vi hade bara 2 st lag) bytte bokstäver med varandra.

De andra tävlingarna var
- Gå en bana med en ballong mellan varje person (utan händer och utan att tappa ballongen)
- 5 snören, 1 gummisnodd och en sillburk. Bind fast så många snören du vill i gummisnodden. Håll i yttre delen på snörena och försök trä på gummisnodden på sillburken. Det lag som först gjorde det och transporterade burken en given sträcka vann. Var rätt så lätt så man hade kunnat försvåra den genom att alla utom en (den ger de andra instruktioner) har ögonbindel när man skall få på gummisnodden
- Riva en så lång bit av en dagstidningssida som möjlligt på 90 s
- Smälla ballonger mellan mage/bröst på två deltagare. I ballongerna hade jag lagt lappar med olika poäng (0-5, med flest 1:or och 0:or). La också till två bonuslappar "ta en av de andra icke öppnade lappar" och "dubbel poäng på nästa lapp som ni öppnar". Efter att man smält så många ballonger som möjligt fick lagen öppna varannan lapp och jag räknade igop poängen. Varning denna lek lät lite mer än jag hade trott (kan vara snällt att dela ut hörselskydd/öronproppar till de som vill)
- På 5 min hitta 5 saker som väger 6 kg sammanlagt (mättes med en våg som jag tog med mig).
- Musikquiz med tema filmer (hör ett intro och gissa filmen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar