lördag 28 juni 2014

Summer tour och lite träning


Idag hjälpte jag till på Gymgrossisten summer tour som var i Örebro. Mitt uppdrag var att demonstrera produkter från SKLZ (utallas skills) tillsammans med en trevlig tjej som hette Emelie.
Tyvärr var det inget vidare sommarväder utan det regnade mer eller mindre hela dagen. Och då blev det ingen vidare tillströmning till vårt tält. Men även om vi inte sålde så många produkter så var det väldigt roligt. 


Det roligaste redskapet enligt mig var SKLZ Hopz. Det var gummiband som man fäste runt vristen och i ett bälte. Sedan kunde man göra upphopp och längdhopp där man fick motstånd av gummibandet. Jag fick med mig en Hopz, ett hopprep (med vikt i handtagen) och en 4,5 kg viktväst med mig hem som tack för hjälpen.


Ett av de populäraste redskapen att testa var Core Push-up. Det är som en bräda med handtag på som man lägger på en boll. Det blir rätt instabilt när man står i armhävningsställning och utmanar både bålen och axelstabiliteten.

Andra redskap som vi demonstrerade var Minibands, Core Wheel, Barrel Roller (foamroller), Speed Shute Pro (falmskärm), Recoil 360 och Speed Hurdels

Här ser ni hur man kan använda redskapet Hopz.

Viktvästen är inte speciellt tung, men den var väldigt smidig och satt bra. Kommer använda den till att göra mina kroppsviktspass (med t.ex. armhävningar, utfallshopp, burpees, sprinter och bearwalk) lite jobbigare. Fungerar också bra för att föra crossfitpass som Cindy och Helen lite jobbigare. Har testat att springa med min 10 kg viktväst men det var inte riktigt bekvämt så jag tror att det kommer bli bättre med den nya viktvästen. För idrottare fungerat den säkert bra när man jobbar med sprinter med sidförflyttningar.

Efter eventet blev det en snabb vända på stan och jag hittad faktiskt 2 st jeans som det var 50% rea på hos Jack & Jones.


Efter det passade jag på att åka till ÖKK och köra ett gympass. Hade inte planerat det, men fick mess om att dottern och min fru inte skulle komma hem förens senare på kvällen och då passade jag på att få till ett helgpass. Hade dock lite dåligt med energi så det fick bli en Goodlife bar och en Ripped Hardcore Liquid som jag hade i väskan. Energin under passet blev bra, men vi får väl se hur bra det går att somna ikväll då drycken innehåller en del koffein. Överlag har väl inte kosten varit den bästa idag. Fick en stor Baguette och youghurt med fruktsallad till lunch (som kom från Pauluns Deli). I vanliga fall så undviker jag ju bröd, men det fick bli ett undantag. Efter träningen blev det ännu en Goodlife bar. Middagen var väl dagens bästa mål (åt ingen frukost utan körde på 16:8 fastan idag också trots att det är helg) och det blev hamburgare, den varianten som är färska i butiken och som jag tror är lite bättre än de frysta (i varje fall är de betydligt godare). Till det blev stekte jag lite lök, vitkål och champinjoner. Tog också en halv tomat och lite paprika till (och hamburgedressing och ketchup).

Hur som helst så såg dagens träning ut såhär:

Började med 25 min crosstrainer utan armar (då jag skrev större delen av detta inlägg).

3 varv
Pull- up med omvänt grepp
12 - 12 - 12
Rygglyft i ryggbänk med enarmslyft framåt i slutläget
12 (6/arm) 2x6 kg - 10 st 2x8 kg - 12 st 2x8 kg

3 varv
Bröstpress uppifrån i kryssdrag
12x30 kg (per sida) - 11x35 kg - 8x40 kg
Enbens liggande legcurl 17.5 kg hö/vä
6/5 - 5/5 - 4/4
Enbens benspark 45 kg
5/5 - 5/5 - 5/5

Fortsätter att köra benträning i maskiner då ljumskproblemet kvarstår (men blivit lite bättre). Fick faktiskt lite träningsvärk i benen efter förra benpasset.

Avslutade med 
Enarms axelpress med 19 kg hantel hö/vä
Varannan arm tills jag inte orkade mer
13/13 - 6/5 - 3/2 - 2/1 - 1/1 - 1/1 - 1/0

Skönt att köra igenom i princip hela kroppen.


Igår blev det också ett snabbt pass innan lunchen

3 min crosstrainer

2 varv
Pull- up med 14 kg vikt
Bicepscurl

Körde sedan 3 varv
200 m snabb rodd
10 snatch med 2x14 kg kettlebells
10 pushpress med 2x14 kg kettlebelks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar