måndag 4 november 2013

4 min armhävningar

Igår kväll testade jag att göra så många armhävningar som möjligt på 4 min. Och mina kriterier var att jag skulle nudda bröstet i golvet varje rep och att jag skulle sträcka armar helt när jag var uppe. Dessutom skulle jag ha en rak kropp (dvs inga hängbroar eller rumpa som sticker ut). Man får vila hur ofta man vill.
87 st hann jag med, men då var jag nog lite för taktisk för jag var inte helt slut i armar/bröst när jag var klar. Det är ungefär samma resultat som jag får om jag kör Tabata armhävningar (86 st) Fick iden när jag lyssnade på en podcast (Fitcast) med Martin Rooney. Då kom jag ihåg att han hade det testet i sin bok, Ultimate Warriot Workouts 
Historian bakom testet var att Martin kom fram till att det inte var så många som orkade göra 100 st ordentliga armhävningar på 4 min, så han började slå vad om vem som klarade det. Så fixade han öl och drinkar till själv när han studerade.

Klarar du 100 ordentliga armhävningar på 4 min?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar