fredag 22 november 2013

Testar ny crossfitboxSedan några månader har det funnits en ny crossfitbox i Örebro och idag passade  det äntligen för mig att besöka den. Den heter Crossfit Brothers 19. Det är två bröder, Jim och Andreas, som driver den De är jättetrevliga och det verkar vara en väldigt bra stämning i boxen. 

Väldigt imponerad av lokalen och redskapen. Det enda som jag saknar är utrymmet att springa längre sträckor än sprints då det ligger på 3:e våningen.

Dagens pass började med en uppvärmning och sedan fick vi testa lite på de övningar som var med i dagens WOD. 

Dagens WOD var 16 min Amrap
2 Shoulder to overhead 60 kg
8 Splitsquatjump
2 Deadlift 140 kg
18 Airsqua

Jag skalade ner till 55 och 120 kg. Med facit i hand så kunde jag kört på 60 kg men minskat ner till 115 kg på marklyften. Flaskhalsen för mig var nämligen marklyften. Kände att jag tappade hållningen i de sista varven trots att jag ändå vilade lite mellan repsen. 

Jag hann hur som helst 10 varv och upp till 2 marklyft.

Efter att vi plockat undan så blev det lite stretching. Dock blev det bara ca 15-20 s stretch per övning. Jag gillar det bättre när man håller stretchen i 1-2 min.

Passde på att köra lite mer efter passet. Körde lite handstand push-up, chest to bar och gick på händer. Passade även på att köra bar muscle-up när jag hade tillgång till pull-up räcke med lite höjd ovanför.

Väldigt kul att köra ett crossfitpass på en box igen och jag kommer helt klart besöka dem igen då jag tyckte det var en väldigt trevlig box. Det enda som jag funderade på var varför båda instruktörerna körde WODen själva. Jag tycker nog att man borde varit med och kollat tekniken på oss som körde framförallt när vissa övningar var med tung vikt. Nu tror jag i och för sig att de kanske har koll på att de som körde detta pass har en bra teknik och så kan man ju se lite även om man själv kör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar