lördag 16 november 2013

102 arnhävnigar och träningsställning

Idag (lördag) har det inte blivit någon träning, men jag har börjat bygget av min träningsställning (eller Elviras gungställlning som man också kan kalla den). Idag hann jag gräva 3 st av de 4 hålen som jag skall gjuta i så att ställningen skall stå still. Köpte en manuell Jordborr på Biltema. Hade nog varit ännu krångligare (tagit längre tid) om jag skulle grävt dessa hål med spade). Jordborren fungerar i princip som en isborr. Tror att jobba med jordborren ger rätt bra bålträning, framförallt om det är lera och lite rötter i marken.

Tanken är att jag skall bygga en armgångställning (typ den på bilden) där jag även skall hänga gungor till Elvira på långsidan. Dock tänkte jag höja ena änden så att jag i framtiden kan fästa ett klätterrep lite högre upp (så jag börjar med armgången lite längre in på den sidan). Tänkte att den delen skulle bli drygt 3 m hög. Där skall jag också kunna hänga ett par ringar så att jag kan träna på mina muscle-up.  På andra sidan kommer jag se till att jag kan sätta i två pinnar för att kunna köra dips. Och så kommer jag ju också kunna fästa mina slyngor (typ TRX, Redcord och Junglegym) i den också.  Kanske också sätter fast en platta att köra wallball mot då jag ju har en del som är drygt 3 m hög. Kom precis på att man ju faktiskt också kan göra något som man kan lägga skivstången på så att man kan använda den som ett squatrack.
Men eftersom den även skall användas till att gunga så vill jag att den sitter fast ordentligt och därför skall jag som sagt gjuta stolpar i backen. Och det tänkte jag försöka bli klar med imorgon. Tyvärr är den enda tid som jag har till det är när Elvira sover, så jag hoppas jag hinner klart med gjutningen.Skrev att det inte blev någon träning idag, men det kanske inte riktigt stämde då jag nu på kvällen gjorde ännu ett försök på att göra så många armhävningar som möjligt på 4 min. Idag klarade jag över 100 st. Det blev nämligen 102 st. Började med att göra 15 st i rad, men sedan körde jag inte så många i rad (3-5 st).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar