fredag 29 november 2013

Flytta grus och bygga träningsställning

Vi har lagt nya plattor på vår uppgång. Tyvärr lämnade företaget som gjorde det kvar ett lass sättsand på gatan. Eftersom det ju inte kan ligga kvar där när snön kommer så fick jag flytta högen 3-4 meter in på tomten istället, i väntan på att vi ska komma på vad vi skall göra med den. Så detta blev två dagars arbete medans min dotter sov lunch för några veckor sedan. Kom på att det var punktering på skottkärran så jag tog och fyllde två stora hinkar och gick med dem fram och tillbaka. Blev lite som ett träningspass med alla dessa hinkbärningar och grävandet. Är det funktionell träning eller att utnyttja sin upparbetade arbetsförmåga i vardagen?


Har också gjutit fundamenten till min träningsställning/gungdtällning. Trodde jag hade hittat en bra lösning på hur jag skulle sätta ihop den med olika vinkelbeslag typ den på bilden (finns även i andra varianter).  Visade sig dock att den var för stolpar som var 90x90 cm och de tryckimpregnerade stolparna som jag köpt var i dimensionen 95x95. I och med att det skulle ta så mycket tid (och det har jag inte övermycket av) att hyvla ner alla ändar så valde jag att istället köra med genomgående långa franska träskruv och vinkeljärn. Idag kommer min far och hjälper mig att skruva fast stolparna i fundamenten. Kom på att jag skulle ha fler infästningar till gungor/slyngor/rep än jag först tänkt. Tyvärr var de slut på K-Rauta där jag köpte dem först. Har nu beställt dem, men tyvärr så skickas de från Jabo förens den 6/12. Hade tänkt att ställningen skulle bli klar innan det börjar snöa, men jag kan inte bygga klart den innan jag fått alla gungbeslag. Men skall försöka ha alla delar klara tills de kommer så är det bara att skruva ihop det. Under tiden så får jag fortsätta att bygga på sandlådan till Elvira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar