torsdag 17 juni 2010

Kettlebelljonglering

Idag hade jag ännu ett kettlebellpass utomhus. Vädret var som vanligt på topp med sol och värme, men deltagare var det inte så gott om. Kom 1 person men han fick sig en PT-lektion i kettlebell för 50 kr, så han borde vara nöjd. Förstår inte att Örebroarna skall vara så svåra att få igång. 50 kr för ett kettlebellpass borde väl anses som rätt billigt (första gången var det gratis och det kom 3 st)?

Efter passet så passade jag på att testa att jonglera med kettlebellen. Började med en 8 kg och det gick sådär, men effter några försök så gick det bättre. Testade att köra med 12 och 16 kg och märkte att det var lättare att jonglera med dessa då de inte tiltade åt sidan lika lätt som de andra. Något jag också lärde mig var att om man står i lätt lutning så skall man stå så att man står i nedförslut för annars så rullar kettlebellen mot dig och dina fötter) om man tappar den och det var inte så skönt.
Riktigt kul även om jag bara klarade ett varv.
Här kommer en film på en kille som nog övat betydligt mer än jag.

3 kommentarer:

 1. Shit, vilken lyx! Jag hade varit en given deltagare om jag befunnit mig i Örebro :)

  Japp, jag såg filmen i 3D och de hade verkligen utnyttjat effekten i just dansen. Trist att du inte har möjlighet till det!

  SvaraRadera
 2. Har testat den typen av träning, dock inte i Örebro :D
  Hm..jag tyckte det var "så där"...inte direkt roligt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om den träningen. Så skönt att känna sig helt slut i kroppen. Sedan är det ju så att kettlebellpass kan se så olika ut. Själv tycker jag inte att kettlbellpass som bara syftar till uthållighet (många svingar i rad) är så roliga, men är det mer inriktning på bålstabilitet och styrka så är det riktigt kul. Som med all träning så beror det också mycket på instruktörens pedagogik, utstrålning, energi och kunskap.
  Vore jag dig skulle jag ge det några försök till med annan instruktör, för det är svårt att hitta en träningsform som ger både helkroppsstyrka, kondition och bålstabilitetsträning i samma pass.
  Men sedan får man också ha i tanken att alla träningsformer inte passar alla.

  SvaraRadera