tisdag 29 juni 2010

Äntligen tränat med Crossfitgänget.

Jag har länge haft som målsättning att vara med på en av Crossfit Örebro´s träningar och idag så blev det av.

Dagens pass var helt inriktad på kettlbellträning vilket kändes helt OK eftersom jag då hade lite mer koll.
Vi började med en uppvämning med lite blandade kettlebellövningar som svingar, halo, figure 8 och marklyft. Varje pass de har så går de igenom någon övning lite mer noggrant och dagens övningar var Get-up och Windmill. Körde inte så många själv utan hjälpte till att instruera de som inte kört dessa övningar så mycket innan.

Sedan var det dags för själva passet. På tid så skulle vi köra 3 varv med 5 olika övningar.
21 Höga svingar
18 Marklyft med högt drag
15 Clean
12 Benböj
9 Enarmspress (valfritt utförande)
Man fick byta arm när man ville och ta paus om man behövde.Jag körde med 24 kg´s kettlebell.

Vi var två och två och den ena peppade och räknade repititioner. Jag hade tur som fick en mycket trevlig Erika som partner.
Första varvet gick rätt bra, men på andra varvet började det kännas rätt mycket i underarmar och i greppet. Min tid var på drygt 10 min och då tror jag att jag hade den sämsta tiden (vet dock inte om alla körde på 24 kg). Men nästa gång så skall denna tid minskas rätt rejält.
Vi avslutade sedan med 4 min tabatintervaller med armhävningar. Började på 16 armhävningar de första 20 s, men på den sista 20 sekundaren så blev det bara 10 st. Borde dock blivit ca 100 armhävningar i varje fall.

Ett väldigt kul sätt att träna var det och jag hoppas att jag snart kan vara med på ett pass till. Nackdelen är att passet inte blir så effektivt då själva huvudträningen bara tog drygt 10 min (vi höll på i 75 min), men å andra sidan så är teknikträning väldigt bra.
Själv så ogillar jag höga drag då risken för inklämning är ganska stor, så den skulle jag inte välja (Drog inte heller så långt när jag gjorde den).

3 kommentarer:

 1. Skoj att du äntligen följde med Mattias. Nästa gång får du vara med på ett pass som inte är din hemmaplan (KB)..
  Vad gäller ditt inlägg att passet denna gång endast tog ca 10 min (själva huvudövningen) är mer eller mindre en slump och varierar från gång till gång. Crossfit skall vara funktionellt och varierat! varav liknande pass/upplägg nästa gång kan ta ca 30-40 min. Lägg in 2 km löpning före och efter det KB pass som vi gjorde så har vi en helt annan övning med ett annat tidsperspektiv!
  Välkommen tillbaka!
  Mvh
  Fredrik

  SvaraRadera
 2. Det var riktigt roligt att vara med och idag hade jag träningsvärk. Det r intressant hur så korta och intensiva pass kan ge sådana resultat. Och jag tycker att det är bra att ni lägger in teknikträning i passet, men för mig blev det inte så mycket träningseffekt av den delen.
  Skall bli intressant att testa ett "riktigt" crosfitpass. Känner mig dock lite otränad i erat sällskap. Det var en grym tid som du gjorde igår.

  SvaraRadera