söndag 28 augusti 2016

Stroops

Har under sommaren införskaffat mig motståndsgummibandet Stroops (från Casall). Den variant som jag skaffade var Stroops accelerator som är framtagen för motståndslöpning och jag valde den med mest motstånd (68 kg). Gillar verkligen att  lägga in löpning med gummiband i både min egen och i mina gruppers träning, då det är kul och effektiv träning.

Gillar det höftbälte som man får med då man knäpper fast det, vilket är kanon om man är samma person som skall använda det varje gång. Kan vara lite krångligt att ändra storlek, men det är inga större problem. Dessutom glider ringen som man sätter fast repet i så att man kan ändra riktning.

Gummibandet är ca 3 m (10 feet) långt och kan dras ut till ca 9 m (30 feet). Runt själva gummibandet sitter det ett orange hölje, vilket gör att man inte kan sträcka ut bandet för mycket (det tar stopp av höljet när man sträckt ut det helt), vilket gör att sannolikheten för att det skall gå sönder minskar. Om gummibandet ändå skulle gå av så kommer det inte snärta till en själv elller folk runt omkring. Har förut haft billigare motståndsband som har gått sönder, men dessa verkar vara av bra kvalitet.

68 kg var lite på gränsen till för tufft för mig och de som går på mina pass, så de flesta som inte är elitidrottare eller väldigt vältränade kanske kan välja 35 eller 47 kg motstånd. 

I och med att bandet bara blir 9 m långt passar det bra även i mindre gruppträningssalar. 

Stroops har även andra sorters gummiband som t.ex. The beast som används till framförallt Battlerope.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar