lördag 27 augusti 2016

Lite öm


Helt klart nöjd med plats 51 på Action Run. Hade som mål topp 100 då jag var på 197:e plats förra året. 


Fick en liten blåtira på sista hindret (lutande löpbanden), men klarade det på andra försöket. Slog även i höger axel när jag ramlade och på något annat hinder måste jag ha slagit i vänster knä då det också är lite ömt.


Men årets Action Run var superroligt (roligare än förra året) och vädret var kanon även om det blåste en del (vilket gjorde att ringarna svajade mer än de borde och att det blev lite jobbigare att springa tillbaka från slussen vilket var ca 1 km). 

Jag gillade att man ersatt de amerikanska fotbollsspelarna med försvarets hinder som var att springa med fötter genom bildäck och att sedan åla igenom en lång tunnel. Det hindret tyckte dottern var roligt att testa efter att alla sprungit klart (tyvärr blåste det för mycket för att sätta upp den uppbåsbara hinderbanan för barn).

Denna gång klarade jag rampen (på andra försöket). Förra året fick jag hjälp på det hindret.

Ett av favorithindrena var det nya hindret där man klättrade över ett högt plank med hjälp av klätterrep. Gillade även att man lagt till klättervägg på ett av förra årets hinder.


Det var skönt att starta långt fram även om det ändå var några hinder där jag fick vänta lite då jag kom ifatt de som körde före mig i hindrena två av mina andra favorithinder (ringarna och barren).


På hindrena där man skall hoppa över ett plank och sedan krypa under hade det varit kul om det var flera i rad så att det skulle blivit lite jobbigare. 

Hur gick det då på hindret där man skulle springa över ån på plaströr? Förra året fegade jag och klev långsamt över. Denna gång försökte jag springa över men när jag kom halvvägs ramlade jag till lite, men kunde sedan springa/gå vidare över, så allt som allt gick det snabbare än förra året.


Den värsta biten för mig var när man sprang ut från slottsparken då det då var några kilometer löpning med bara några få hinder (då var det skönt att få vila lite genom att få köra lite hinder).

Dock var hindret där man kröp under ett nät i backe riktigt jobbig, men det blev ändå lite vila för löparbenen.


Hur gick det då med GPS-klockan som jag lånade? Den stängde av tidtagningen på något hinder efter ca 15 min och jag och ville inte lägga tid på att försöka få igång det när jag märkte det. Dock fungerade tempofunktionen så jag kunde se vilket tempo jag sprang i. Och för det mesta låg jag på 4.40 till 4.50 tempo (planen var att springa snabbare än 5 min/km) även om det i slutet och i backar gick långsammare.

Tack till Action Run för en rolig och jobbig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar