måndag 22 augusti 2016

Min ryggvärk

I torsdags fick jag ju ont i ländryggen. Först var jag ganska säker på att jag hade dragit på mig ett diskbråck då det verkligen högg till i ryggen när jag roterade och lateralflekterade. Men på fredagen märkte jag att det blev lite bättre när jag rörde på mig och då hoppades jag att det var mer muskulärt, fick tips av en av sjukgymnasterna att äta antinflamatoriska värktabletter (typ Ipren och Voltaren) efter ett dygn efter "skadan" (skulle egentligen ha tagit alvedon direkt på torsdagen enligt honom). 
I fredags åkte vi till Stockholm och även om 2.5 timmars bilkörning kanske inte var det bästa för ryggen, så kändes det ändå bättre än dagen innan även om det högg till i ryggen då och då.
Lördagen tillbringade vi på Gröna Lund. Dock var jag lite restriktiv med vilka attraktioner jag åkte. Vid något tillfälle försökte jag springa ikapp med dotterna, men då högg det till direkt. Blev då lite orolig att jag inte skulle kunna springa Actionrun som är nästa helg.
Men idag hade nästan all värk försvunniy och jag kunde rotera och lateralflektra ryggen utan smärta. 
Så på lunchen testade jag att springa lite och det gick faktiskt rätt bra. Det bleb 800 m plus 1.2 km efter lite gång. Kände dock av vänster höft, vilket nog berodde på att jag inte körde så mycket rörlighet före.

Efter jobbet körde jag 3 min snabb crosstrainer, några rörlighetsövningar och lite pull-up.

Hur son helst så känns det väldigt bra att jag inte känner av ryggen så mycket och att jag nog kommer kunna springa hinderbaneloppet Action Run.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar