onsdag 17 augusti 2016

Slamball från Casall


Har fått testa en 10 kg slamball från Casall. Slamballs är ju över lag ganska lika då det är en boll med fyllning (typ sand) som man kan kasta i marken utan att den studsar jättemycket. Men fördelen med denna boll är att den har en knottrig yta som gör att jag upplevde att man får lite bättre grepp än på mina andra bollar (dock ingen jättestor skillnad). Den känns också rejäl och slitstark och den behåller den runda formen vilket inte alla min slamballs gör.

Detta är ett av mina favoritredskap att ha med i mina gruppträningspass (haft lite problem med ena underarmen så jag har inte använt den så mycket i min egen träning). Vilken vikt man skall välja på boll beror ju på vilka övningar man skall köra men generellt är 10-12 kg är lagom vikt för mig och för många på mina grupoer är 6-8 kg lagom. 

Så är du en person som gillar att träna utomhus eller hemma i garaget skulle jag rekommendra att införskaffa en slamball (kanske inte helt idealt i lägenhet).

Förutom att kasta den ner i marken kan man kasta den mot en vägg på olika sätt och är man två kan man kasta den till varandra. Dessutom går den ju att anbända som en vikt vid t.ex. utfall och thrusters.

Här ser ni några program som ni kan köra med slamball.
Här bl.a. lite övningar mot vägg (vissa dock med medicinboll, men principen blir densamma men bollen studsar mer).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar