torsdag 7 juli 2016

Recension kettlebell och slamball

Har fått möjlighet att testa en kettlebell och en slamball från Spartantraining.

Kettlebellen var på 6 kg. Det jag gillade med den är att den hade ett relativt brett handtag. Det innebär att de flesta kan få ett bra grepp med två händer. Har testat andra modeller där man haft problem att få bra tvåhandsgrepp på de små vikterna. Lacken på handtaget är slät vilket jag gillar då den glider bra i handen på övningar som clean och snatch.

Slamball har blivit ett av mina favoritredskap. Tyvärr har jag själv inte kunnat använda den så mycket i min egen träning pga av att jag känt av höger armbåge när jag lyft bollen. Detta problem har dock börjat gå över så i sommar kommer jag nog använda slamballs mycket mer.

Den bollen jag testat är på 5 kg och det är runt 5-6 kg som de flesta normaltränade kvinnor är. Jag kör hellre på 8-12 kg. Den modellen jag testade från Spartan Training gillade jag då den kändes lite mjukare, precis som om den hade lite luft i sig. Har inte använt den supermycket men den känns hållbar, så detta är helt klart en produkt som jag rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar