lördag 16 juli 2016

Mösseberg och utomhusgym

Nu är det semester även om vädret inte verkar ha förstått det helt.

Igår åkte vi till Mösseberg Camping i Falköping. En liten, men mysig camping (av vad vi hann se). Hade inte så stor koll på den innan utan det var mest för att det var lagom långt att åka dit.

Men för den som gillar natur och att springa så är det en väldigt trevlig camping då det fanns flera olika spår i anslutning till campingen.

Det fanns också ett utegym alldeles bredvid. Funderade på om jag skulle ha provat det innan frukost, men såg att det var ett sådant gym som använder kroppstyngden som motstånd i maskinerna och då blir de flesta maskiner för lätta för mig, så jag låg kvar i sängen och kollade på lite träningsfilmer från Gray Institute istället.
Dessa maskiner fungerar nog bra på nybörjare och vanliga motionärer. En rolig sak var att 3-4 av maskinerna var gjorda för barn. Testade några av maskinerna när vi gick förbi där senare på dagen och i vissa maskiner blev det lite 3D-tänk även om det inte var med så mycket motstånd och för många är det kanske bättre att jobba med bra rörelser än att bygga muskler.

I samma område hade de även ett bad och en lekplats som hade en hinderbana med t.ex. armgång och liansving. Där fanns det också roliga klätterställningar och en linbana. Ett riktigt kul inslag som förhoppnibgsvis får många barn att röra mer på sig. Något liknande saknar jag i Örebro


Någon kilometer från campingen hade de en liten djurpark (gratis entre) och några riktigt roliga lekparker. Fanns även trampbilar att låna vilket min dotter uppskattade. De hade även ett utkikstorn med 192 trappteg upp (plus 14 till om man vilke ända upp). Blev faktiskt lite flåsigt när jag och dottern gick upp där.


Som tur var så var det uppehåll hela tiden när vi var ute, även om det kändes mer som höst än sommar när man gick med jackan på.

Hur som helst så rekommenderar jag ett besök här framförallt om man är en barnfamilj. Blev en lyckad första dag på semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar