torsdag 14 juli 2016

Hemträning och nya redskap

Idag hann jag inte heller träna på jobbet som jag hade planerat. Första gången på länge som jag känner semesterstress av allt som "måste" vara klart när jag åker från jobbet imorgon.

Men medans jag packade inför semestern ikväll så körde jag lite hemmaträning.

3.5 varv
10 pull-up
7 enhands axelpress med 22 kg kettlebell

Idag fick jag också lite nya redskap som jag skall ha på sommarens cirkelträning
Först fick jag en 10 kg slamball och Stroops Accelerator (68 kg) som jag beställt från Casall.


Det skall bli kul att jämföra de tre största märkena på motståndband för löpning, Stroops, H.I.R.T.S. och Gun-ex. Tänkte skriva ett inlägg om dem var och sedan ett där jag jämför dem.


Häromdagen såg jag när jag letade bollställ till jobbet att Gymstore hade rea på ett motståndsband för löpning. Det kostade bara 299 kr och då fick man två gummiband, ett höftbälte och två handtag. Så jag beställde två sådana set. Tänkte att om det inte fungerade så bra för gummibandslöpning så har jag ändå två gummiband att göra andra övningar med. Men nu visade det sig att det var rätt bra kraft i banden. Bättre än många andra motståndsband som jag testat (Casall HIT, Ompu och SKLZ). Det kommer bli perfekt till cirkelstyrkan som jag kör i sommar, där de flesta är medeltränade tjejer/damer. Jag kommer nog seriekoppla dem för att de skall kunna springa lite längre (dvs dessa 2 set med 2 gummiband blir ett set med 4 gummiband). Har faktiskt beställt 2 set till.


Apropå nya redskap så jag jag på sistone köpt in massor av slamballs till cirkelpassen. Hittade superbilliga slamballs på Harald Nyborg. Köpt 4 st 6 kg (139 kr/st) och 2 st 9 kg (179 kr ocm jag kommer igåg rätt). Tror tyvärr att de är slut i webbutiken, men det finns några i de fysiska butikerna (mina snälls svärföräldrar köpte 3 av 5 st i Trollhättan när de åkte förbi där). Tycker att de fungerar bra även om två av dem var lite ovala. Dessutom hade de satt ner sandsäckarna till 109 kr/st. Tyvärr sa de att de skulle utgå ur sortimentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar