torsdag 5 november 2015

Spagettipumpa och pannbiffar

I söndags gjorde jag en stor sats pannbiffar. De blev riktigt goda.
Kom på att jag inte är någon bra matbloggare då jag glömde fotografera dem :)

Så här gjorde jag dem
1.6 kg nötfärs
1 stor gul lök (finhackad)
2 stora vitlöksklyftor (pressade)
1 paket bacon (skuret i små bitar)
2.5 dl grädde
5 ägg
Örtsalt och peppar
Ca 2 msk sweet chilli sås

Blandade ihop alla ingredienser i en stor skål. Formade sedan pannbiffar (då jag inte orkade göra köttbullar) och stekte dem i stekpannan tills de fick en fin yta. La dem i en ugnsform och satte in den i ugnen där de fick stå ett tag medans de andra sakerna blev klara.

Till detta testade jag att göra spagettipumpa (på engelska tror jag de kallar det spagettisquasch) för första gången. Har letat efter det i affären i ett bra tag, men det var först nu som jag hittade en affär som hade den (Coop Ladugårdsängen). Läste lite recept och man skulle visst kunna göra den i mikron om man först gjorde små hål i den med en gaffel.
Jag valde dock att skära itu den på längden, vilket inte var det lättaste då skalet var väldigt hårt. Lyckades dock tillslut och la den i en ugnsform med skalet uppåt med några cm vatten i. Hade den inne i ugnen (200 grader) i drygt 30 min.
När jag tog ut den så använde jag en gaffel till att "skrapa" så att det blev som spagetti

Stekte också upp lite aubergineskivor som jag hade doppat i olivolja och kryddat med örtsalt och vitlökspulver.

Till det blev det lite grönsaker och köpt bearnaisesås.

Pannbiffarna blev supergoda och spaggettipumpan var helt OK. Tror dock att jag skall krydda lite nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar