söndag 29 november 2015

Sköta hygienen

Eftersom jag jobbar på ett gym och dessutom möter människor i jobbet är det viktigt att jag har en bra hygien och luktar gott. Det innebär att jag har rätt mycket extra kläder i mitt skåp. Ibland vill man byta tröja efter att man masserat tungt eller haft en fysisk förmiddag. Jag tränar dessutom rätt ofta på lunchen så det går åt en hel del kläder. Nu har vi fördelen med att företaget köper in en del av våra kläder så klädutgifterna är inte superstora.

Kanske skulle man skaffa sig luktfria träningskläder, men av vad jag läst så försvinner det efter några tvättar. Dessutom verkar de läcka ut miljögifter eller silver i naturen efter tvätt. Läs mer om detta i denna artikel.

Så det alternativ som finns nu är att byta tröja/kläder när man känner sig ofräsch och sedan får man tvätta mycket och ofta. Min fru som sköter det mesta tvättande är inte helt nöjd med mitt yrkesval när det gäller denna bit :)

Men jag är glad att jag inte jobbar på ett crossfitgym (när det gäller denna bit) för efter att man tränat på de crossfitgym som jag varit på så luktar hela jag gummi och även ytterkläderna man kom i.

Här kan du läsa tips på hur du får bort svettfläckar (och andra fläckar).

Jag har hittat en deodorant som jag tycker håller borta svettlukten bättre än de flesta andra som jag testat och de luktar dessutom gott. De kommer från Oriflame och de varianter som jag testat är Midsommer , Glacier Ice och Glacier Dock räcker de inte så länge som många andra deodoranter jag testat, men de är relativt billiga så man kan ju köpa flera när man ändå beställer.

Jag har också en tandborste, tandkräm och munskölj i mitt skåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar