söndag 8 november 2015

Rolig dag!

Igår gick träningseventet Camp019 av stapeln. Det blev en riktigt rolig dag!


Började med att gå på Anna Dubergs Aerobic dans. Så himla kul att köra aeobics. Var då väldigt länge sedan jag gick på det (och instruerade i det).

Efter det var det dags för mig att leda mitt corepass. Tror att deltagarna uppskattade det, men tyvärr tror jag att volymen på CDn var inställd för högt jämfört med headsetet och på andra sidan vikväggen körde de bodycombat med superhög musik. Men jag hoppas att de hörde mig ändå. Jag körde hela passet stående, vilket kanske inte är det vanligaste när det gäller corepass. Avslutade med parövningar, vilket jag tror gick hem hos deltagarna.

Nästa pass var small group training där Andreas och Ulrika berättade hur de som PT bedriver träning i små grupper. Vi fick också testa på ett pass där vi efter uppvärmningen fick köra ett pass Gunning. Man hade då elastiska battlerope (Gun-ex). Första delen körde vi vanliga battleropeövningar där vår partner fick agera fästpunkt genom att sitta i en djup knäböjställning och hålla i repet.
Sedan satte vi på oss selen och fäste ihop oss med gummibandet. Körde då bl.a. gummibandslöpning.
Detta var ett himla roligt redskap att jobba med (finns nu på min önskelista).


Nästa pass var Functional Toning. I det passet använde Ulrika käppar/stänger. gummiband och viktplattor. Passet var helt OK men det gav mig ingen ny inspiration när det gäller övningar.
Valde mellan det passet och ett mixpass. Gick och kollade lite på slutet av det hade jag fått välja om så hade jag gått på det istället.


Sedan var det dags för mina foamrollerpass. Tyvärr var de bara 30 min långa, men det kändes ändå som att jag fick visa hur man kan använda reskapet. På första passet glömde jag bort en övning, så det andra passet blev bättre.
Fick höra av arrangörerna att de fått positiva kommentarer om det passet.


Dagen avslutades med med en Yogaklass med Sandy. Hon fokuserade passet på mycket rörlighet. En riktigt skön avslutning på dagen.


Idag har jag träningsvärk i vaderna och det kommer med all sannolikhet från när man sprang på stället med höga knän med Gun-ex repen.

Hoppas jag får möjlighet att vara med som instruktör nästa år också.
Skulle vara kul att köra en klass med ViPR, TRX/Junglegym XT och kettlebells. Sedan skulle man kunna ha en station med gymnastiska övningar som t.ex. handståenden och kullerbyttor (på tjockmattor). 
Vore också kul att köra ett 3D-Funktionsklass med viktplattor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar