onsdag 18 mars 2015

Crossfitträning med parWOD idag

Fortfarande lite känningar i axel/nacke. Försökte massera bort det lite då och då under dagen.

Efter jobbet åkte jag till Crossfit Smedjan.

Efter uppvärmingen så fick vi öva på Power Clean i 15 min.
Jag jobbade mig upp till 75 kg.

Efter det var det dags för dagens flåsigare del. Det var en parWOD. Fördelen med att köra i par är att man kan peppa varandra, men nackdelen är att man är beroende av någon annan i hur jobbigt passet blir. Är det en parWOD där man kör varannan minut så är det inga problem, men om man kör ett varv av vissa övningar och sedan byter så innebär det att om den ene är starkare och snabbare än en den andre så får den en lång vila och den som egentlig behöver mer vila får mindre.

I dagens WOD skulle den ena köra en övning och sedan körde den andre samma övning och därefter skulle man springa 400 m tillsammans. Så körde man vidare i 25 minuter.
Övningarna var (med samma skivstång)
10 Pushpress (40% av 1 RM vilket blev ca 30 kg för min del)
15 Backsquat
20 Marklyft

Jag fick köra med en riktigt trevlig tjej som jag sprang och pratade med när vi sprang.
Tyvärr gjorde det att jag fick hålla lite lägre tempo i min löpning än vad jag skulle ha gjort om jag sprungit själv. På sista varvet ökade jag tempot och sprang själv.
Så tyvärr blev denna WOD inte så bra för mig då större delen av passet. Skulle kanske ha ökat på vikten på skivstången lite mer så att den delen blev lite mer utmanade (nu var den ganska lätt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar