måndag 19 januari 2015

Paleo Crunch och matkasse från Paulus Deli

Förra veckan hämtade jag äntligen ut min vinst från Paulus Deli i Örebro. Vann ju en tävling på Facebook där priset var en dags matkasse.
I min kasse fick jag två måltider och 3 mellanål. Trodde att mellanmålen skulle vara smoothies, men det var paleo Crunch-bars, vilket passade mig bättre då dessa kan användas när jag vill.
Man kan köpa en Må bra-kasse från 995 kr (info från när jag vann så jag vet inte om priset stämmer nu) och då innehåller den 5 luncher och 5 middagar och 10 mellanmål (för 1 person). På hemsidan kan man också köpa en dags matkasse för 175 kr

De rätter jag fick var
Kycklingwok med råris
Kycklingsallad med råris, fetaost och soltorkade tomater
Tyckte båda rätterna var goda.
Som vanligt när man köper sallader ute så byggs en stor del av salladen på vanlig isbergssallad, vilket kanske inte är det roligaste, men den var ändå bättre än de flesta sallader man äter ute.

Fick som sagt också 3 st paleocrunch och i fredags tog jag en till mellanmål. Tog då den med smaken Raw Coconut och den var riktigt god och lättäten.

Så här står det på tillverkarens (ett företag från Åre) hemsida
"Paleo crunch är en rå energi och recovery bar tillverkad av nötter, frön, bär och frukt och inget annat. Vi tycker inte att man kan vara smartare än naturen. Så vi har tagit de bästa ekologiska råvarorna vi kan hitta som vi sen hackar och pressar till otroligt goda och näringsriktiga rå energibars. Paleo Crunch är 100% ekologiskt och glutenfria, inga tillsaster bara rå energi som vi vet kommer att hålla dig på topp under hela dagen!"

Näringsinformation (smaken Raw Coconut): per 100g (en bar väger 47 g)
Energi 1746kJ / 419kcal
Fett 24g varav mättat fett 10g
Kolhydrater 43g varav sockerarter 36g
Fibrer 8g
Protein 9g
Salt 0,08g

Ingredienser: Dadlar*, kokos* (10%), mandel*, cashewnöt*, paranöt*, pumpakärna*, Solrosfrön*, sesamfrön*, kokosolja* (2%), Vaniljpulver*, Himalayan salt.

Kan innehålla spår av andra nötter. Kan innehålla nötskal & fruktkärnor. Förvaras torrt & svalt. *= ekologisk certifierad produkt. Europeisk ekologiks märkning: CT-BIO-002

Så detta är en bar som inte bara är godis med lite mer protein i sig och den skulle jag helt klart kunna rekommendera som mellanmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar