måndag 19 januari 2015

Denna vecka börjar gruppträningspassen på Örebro Rehabcentrum

Äntligen sätter vi igång med våra gruppträningspass på Örebro Rehabcentrum. Bor ni i Örebro så tycker jag att ni skall komma ner och testa några pass. Första gången ni testar ett för er nytt pass så får ni göra det gratis (oavsett när på terminen det är).

Denna termin har jag tagit bort mitt Kettlebellpass och istället kör vi ett andra Funktionell Fys. Dessutom har jag Core, Qigong och Seniorcore (var tredje vecka). Vi har även Yoga, MediYoga (medicinsk yoga), ChiBall och olika Pilatespass.

En nyhet denna termin är att jag kommer att hålla en kurs (5 ggr) som jag kallat "Lär dig träna med fria vikter". Tanken med kursen är att få de som mest tränar med maskiner i gymmet att få testa lite övningar med fria vikter såsom skivstänger, hantlar och kettlebells. Man får då förslag på en hel del övningar och hur man kan tänka när man tränar med fria vikter.
Första kursstarten kommer att vara v.9 och kursen är måndagar 16.45-17.30.

Vill ni testa något av mina pass så är detta tiderna
Måndag 17.40-18.30 Core
Måndag 18.45-19.45 Funktionell Fys
Onsdag 11.00-11.45 Seniorcore (nybörjarcore)
Torsdag 17.00-17.45 Funktionell Fys
Fredag 13.15-13.45 Qigong

Enligt mig så är Funktionell Fys det roligaste passet. Det är en blandning av crossfit och cirkelstyrka. Dock är det inte lika avancerade övningar som i Crossfit.

Detta är passbeskrivningen på Funktionell Fys
"Vi tränar hela kroppen. Du tränar upp din kondition, styrka, balans och axel/båstabilitet på ett kul och utmanande sätt. Träningen är varierad och du kommer få testa olika träningssystem som t.e.x intervallträning, tabataintervaller eller cirkelstyrka. En del av passet läggs på teknikträning och korrektiva övningar för att förbättra dina rörelsemönster. Vi använder både redskap, som t.ex. hantlar, skivstänger, kettlebells, slyngor, BOSU, balansbollar och glidplattor och även egna kroppen som belastning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar