lördag 24 januari 2015

Nyårslöften och bryta upp till handstående

Detta inlägg är ett tävlingsbidrag (som ni gärna får rösta på), men det passade bra då det ändå är ett inlägg som jag planerat att skriva.

Det handlar om vilka nyårslöften (eller mål) jag funderat ut.

Något som jag verkligen måste ta tag i är min sömn. Har verkligen svårt att somna i tid. Om jag väl kommer i säng i tid så läser jag ändå till rätt sent. Och när jag läser så är det oftast på mobilen, vilket inte är det mest optimala då man ju inte bör utsättas för blått ljus för nära sänggående.
Så jag skall försöka att gå och lägga mig tidigare minst 3 dagar i veckan (man får vara realistisk och inse att jag nog inte kan ändra mig varje dag). Skall då försöka vara i säng senast 22.30 och att släcka lampa (och Iphone) senast 23.00. Är betydligt svårare att ändra livsstilsfaktorer som sömn och stress jämfört med att få in träning och att äta bra. Man vill ju hinna med så mycket som möjligt med den lilla fritid man har. Vi har inte riktigt mörkt i vårt sovrum (vilket man bör ha för att sova bra) trots att vi har mörkläggningsgardiner från Ikea. Dessa släpper in lite ljus på kanterna och även ovanför. Funderar därför på om jag skall skaffa en sovmask som t.ex. denna (se bilden) från Svenskt Kosttillskott. Kan också vara bra med ett tillskott av magnesium för att få en bättre sömn.

Ett annat mål som jag har 2015 är att klara av att "bryta upp" till handstående. Har klarat det förut, men nu kan jag det inte. Skall lägga lite mer tid på det.

Här ser ni några sätt att lära sig bryta upp till handstående


Om du inte kommit till hanstående så har Camille lite tips om det också


Jag vill också bli bättre på pull-up och då tänkte jag att jag skulle göra 5-6 pull-up per dag (vilket är ca 50% av mitt max). Tänkte att jag skall göra dem när jag går ner i källaren för att se på TV. Dvs för att få se på TV så måste jag först göra 5-6 pull-up.

Slutligen så vill jag få in mer rörlighetsträning. Detta skall jag göra samtidigt som jag tittar på TV (vilket är i princip varje kväll). I rörlighetsträning innefattas även självmassage med liten boll, foamroller, Theracane och Accumassage vilket lätt kan göras framför TV´n.

Här ser ni hur man kan använda Accumassage.


Och här hur man kan använda Theracane

Detta inlägg är ett tävlingsinlägg i sammarbete med Bloggportalen och Svenskt Kosttillskott.
Tävling pågår fram till 31/1 2015 så ni får gärna rösta på mitt bidrag innan det
Rösta på mitt bidrag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar