tisdag 16 december 2014

Julklappstips

I år har det varit lite dåligt med julklappstips från min sida.

Vi har precis beställt lite träningsredskap från HEfitness. Fick då med lite redskap som jag skall testa för att skriva om här på bloggen. Fick korta powerband (31 cm), gravity boots och monkey system (ett slags TRX). Köpte också deras minsta sandsäck (20 liter). Det skall bli väldigt intressant att testa gravity boots, vilka jag länge varit nyfiken på.

Som ni vet så gillar jag verkligen slyngträning (typ TRX) så mitt tips är att ge bort en Monkey System. Den kostar bara 499 kr på HEfitness (TRX kostar över 1000 kr). I det ingår det ett dörrfäste så att man kan träna med den på en dörr, vilket kan vara smart om man är ute på resa och inte har något att hänga upp den i. Fungerar i princip som TRX, men i Monkey System glider banden som i RIP60 (se andra filmen). Fördelen med det är att man kan köra mer rotationsövningar och att det kräver mer stabilitet. Nackdelen är att det kan vara lite svårare att få handtagen i samma höjd.

Just nu har de också 20 % rabatt på deras olika Powerband. Dessa kan man ju använda för olika saker såsom styrketräning, att avlasta i pull-up eller som hjälp vid stretching.

Ett annat redskap som de har är Battle Chain vilket verkar vara ett rätt tufft redskap att träna med. Kanske inget man ger till den vanliga motionären, men jag skulle bli glad om jag fick en sådan i julklapp :)

De har också väldigt bra priser på viktväskor/sandsäckar. Kom dock ihåg att man måste skaffa sand (eller vad man nu vill fylla den med) på egen hand då det som följer med är själva väskan och påsar att fylla sanden i.

De har väldigt snabb frakt, men för att vara säker på att få paketet innan julafton behöver ni lägga er beställning innan torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar