lördag 27 december 2014

DVD-Recension REIFKIND, WHITLEY, REIFKIND 4-DVD SET

Fick ju en DVD-samling i födelsedagspresent i somras. Det var 4 st DVD (+ 1 bonus) och jag har sett alla, men publicerar inte recensionen förens nu.

Detta är en inspelning från en Workshop-dag som man hade på gymmet Cathalytics i USA.

Skriver i den ordning som de presenterades under dagen (och den ordning som jag såg dem i)

Dave Whitley’s Lessons from the Old-Time Strongmen (1h 8 min)
I denna DVD så pratade Dave lite om historian kring Old-time Strongmen. Sedan visade han en hel del olika Strongmen "trick" som t.ex. att rulla ihop en stekpanna, böja en tjock spik och riva sönder en kortlek. Pratade lite om de två principer som han tyckte skulle vara med om man skulle bli stark, men annars var det inte så mycket prat om hur just Strong-men tränar. DVDn var lite underhållande med tricken, men annars så gav den inte så väldigt mycket. Det var den DVD som jag fick ut minst av.

Här några klipp från föreläsningen


Tracy Reifkind’s Programming the Kettlebell Swing, 1 h 30 min
Denna DVD innehöll även en bonus DVD med en 40 min lång frågestund med instruktörerna (skriver om den sist).
I denna DVD så visar Tracy lite idéer på hur man kan variera sin träning med kettlebellsvingar. Vi får idéer på hur man kan göra med nybörjare och ända upp till de som är vana kettlebellutövare. Man räknar med att de som ser DVDn redan kan kettlebellsvingen även om man får lite småtips på hur man skall tänka med tekniken. Det bästa är om man själv har en kettlebell när man ser på den då man kan testa allt själv. Jag valde dock att bara kolla, då jag ju haft lite problem med armbågen. Men jag blev rätt sugen på att testa de olika kombinationerna. Egentligen inte något avancerat, men jag fick några nya idéer. För den som instruerar kettlebell eller som precis börjat träna kettlebell så skulle jag faktiskt rekommendera att man kollar in denna DVD.

Här en sekvens från DVD´n


Mark Reifkind’s Lats, the Super Muscles (1 h 31 min)
Detta är nog den DVD som jag gillade mest. Han pratar om hur viktig ryggmuskeln är och man får lära sig hur man aktiverar den i olika övningar. Fick lite nya tankar om hur jag kan träna.
Så här står om DVD´n innehåll
- Latissimus Dorsi: A brief anatomy and kinesiology lesson -- Where they are and what they do
- Lats and the kettlebell swing
- How to use your lats to really put power in your swing
- Lats and the kettlebell press -- How to increase your pressing power and save your shoulders using this super muscle
- How to build your lats with the kettlebell press -- Build your lat size and strength as you strengthen your overhead press
- Pull-up power: How to use the kettlebell press to increase your pull-up strength and endurance
- How to use your lats properly in the barbell bench press
- The secret to the most popular barbell lift of all -- Row, row, row your lats -- Use the horizontal bodyweight row to up your strength in the bench press and build your wing size
- You've tightened them, now stretch them out -- Learn how to stretch and open up these big crucial back muscles"

Här en sekvens från föreläsningen


Dave Whitley’s Kettlebell Fundamentals: Deepening Your Getup Skills (1h 11 min)
Här går Dave igenom Get-up steg för steg.  Det mesta var inga nyheter då jag även har Gray Cooks och Bress Jones DVD From the ground up, där de också går igenom den från grunden. Men jag gillade ändå denna DVD och skulle rekommendera denna DVD för den som vill lära sig mer om den otroligt effektiva övningen Get-up.

Här ett klipp från DVDn


Workshop FAQ (ca 45 min)
Här svarar de tre instruktörerna på olika frågor från deltagarna.

Samlingen köptes på Kettlebellcenter för endast 499 kr (men nu står det att den är slut på lager)

De finns också att ladda ner på DaveDraper.com och movementlectures.com och de kostar då 15 dollar styck, men jag hittar inte bonusdisken med frågestunden där, även om det står att den skall gå att köpa nedladdningsbar. Just nu får du 25% rabatt på ditt köp på movementlectures om du anger koden IDEA25 vid utcheckningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar