fredag 19 december 2014

Gravity Boots och två dagars träning

Fortfarande har Tele2 inte lyckats trycka på knappen för att skicka ärendet om att ta bort operatörslåset på min nya telefon.

Igår blev det lite träning och det såg ut så här

2 min crosstrainer
1 min SkiErg
30 s/sida SkiErg
1 min maxrodd: 323 m

Körde sedan

4 varv
Hantelrodd 40 kg hantel
Seesawpress 2x17.5 kg
Utfall fram-sidan-snett bak med 2x6 kg hantlar (ned vid utfall och press över huvud vid tillbakagång

10-9-8-7-6 av
Kipping pull-up
Axelpress/push-press 2x16 kg kettlebell

Idag var tanken att det skulle bli ett träningspass, men jag blev sittande med min kompis som jag köpt telefonen av för att se om han kunde hjälpa till med att få min telefon upplåst (då han är kund hos Tele2).

Hann ändå slänga in ett snabbt pass.

Körde
2 min Crosstrainer
2 min SkiErg

4 varv
Magträning med Gravity Boots
Bröstpress med hantlar på lutande bänk
10x46 kg (2x23 kg) - 7x55 kg - 6x55 kg - 6x55 kg

Körde sedan 3 varv
Överkroppsrotation med boll i dragmaskin
Baksida axlar i maskin

Testade mina nya Gravity Boots som jag fick från HEfitness tidigare i veckan. Det var faktiskt lite läskigt att hänga sig upp och ned och lita på att allt fungerar som det ska, men det gick bra. Hade då kroken på dem på baksidan av underbenet. Idag testade jag igen och då hade jag krokarna på framsidan av underbenet och det kändes mycket bättre.
Vanligast är nog att man använder redskapet för att köra tunga magövningar. Det liknar lite att köra i brutalbänken. Men man kan även använde dem för att hänga ut ryggen (traktion).
Jag testade dem i hävräcket som vi har i taket och även att sätta dem i smithmaskinen. Fördelen att sätta dem i smithmaskinen är att man når ned med händerna och därför kommer loss lite lättare (om man går lite på händer), men på man kanske inte kan hänga ut ordentligt då stången är relativt låg. När man kör på ett högt räcke skulle jag rekommendera att man sätter fast en slynga eller ett rep i stången då det kan vara lite tungt att dra sig upp så att man får händerna på stången när man kört slut på magen. Man kan ju också köra tillsammans med en kompis som då kan hjälpa en att komma upp. Då kan man också köra lite rörlighetsövningar (se andra filmen). Ett ganska coolt redskap som säkerligen får några att fundera på vad man egentligen håller på med. Men jag kommer att använda det då och då i min träning då jag vill kräma ut lite ur magmusklerna (dock tycker jag det är viktigare att lägga mer fokus på träning av de andra musklerna i bålen)

Här ser ni en video från när jag använde dem på dagens träning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar