fredag 1 augusti 2014

SKLZ-Redskap


Fick ju lite produkter från SKLZ från gymgrossisten. Det är en viktväst, Hopz, Hopprep och Recoil 360.

Det redskap jag använt mest är viktvästen på 4.5 kg. Den sitter jättebra och stabilt. Perfekt för att göra kroppsviktspass lite tuffare. 

Hopprepet har små vikter i handtaget (man kan ta bort dem). Vet inte om det gör så stor skillnad då man ju mest skall röra handlederna när man hoppar hopprep. Tycker dock om själva hopprepet då hantagen är sköna och att själva repet i sig är rätt tungt vilket jag gillar. 

Hopz är ett roligt redskap som man använder i sin spänstträning. Hade tänkt att testa att göra boxhopp med dem igår, men var inte säker på om jag skulle komma upp, så det blev utfallshopp, upphopp och längdhopp.

Recoil 360 är också ett roligt redskap. Det är ett motståndsband som man fäster i ett bälte så att man kan springa med motstånd. Tyvärr så är motståndet i bandet inte så jättehårt och så får man bara dra ut det till dryga 6 m (är ca 3 m) enligt tillverkaren. Man kan nog dra ut det någon meter till utan att det går sönder, men det är fortfarande lite för lite motstånd för att ha för mig när jag springer. Dock fungerar det bra om man gör övningar som bearwalks och sidsteg.

Igår passade jag på att köra ett pass där jag använde alla SKLZ-redskap (och en curlstång)


Så här såg det passet ut (allt med viktväst på)


2 varv
10 Löpning med Recoil och Gummiband
10 Bearwalk med Recoil
10 Armhävningar
10 Utfallshopp med Hopz
5 Längdhopp med Hopz
5 Burpees med Hopz
10 Armhävningar med Hopz
Max Bicepscurl med z-stång

Avslutade med ca 50 hopprepshopp efter de två varven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar