måndag 4 augusti 2014

Test av Junglegym XT

Har fått möjlighet att testa slyngan Junglegym XT. Har ju förut testat ett gäng slyngor (TRX, Jungle gym, ringar, Redcord, Funkgym och egengjorda slyngor).

Gillar verkligen att träna med slyngor då man på ett snabbt och enkelt sätt kan ändra svårigheterna på övningarna och så kan man träna i princip hela kroppen. De tar inte stor plats i packningen om man vill ha med dem på semestern.

Har bara testat de nya Junglegym XT slyngorna under en kort tid, men måste säga att jag verkligen gillar dem. Framförallt är det väldigt lätt att sätta i fötterna i dem, då den delen av handtaget är i plast och lite hårdare (i en båge) istället för i tyg. Andra fördelar är att man har två fästpunkter (men kan ju sätta ihop de om man själv vill). Detta gör att man kan göra några fler övningar och genom att ändra bredden mellan slyngorna kan man också ändra svårigheterna på många övningar. Du kan också välja om du vill sätta fast den delen av slyngan som inte används eller om du vill ha de hängande ner. Handtagen är sköna att hålla i och de är lätta att höja och sänka. På själva slyngorna finns det integrerade stopp så att man kan hänga dem över en dörr som man stänger.

De är lite kortare än de andra Junglegym jag testat (ca 5-10 cm) och om man satt fast den överblivna delen och tagit ut slyngan i full längd är det lite krångligt att korta ned slyngan igen.

Det med följer en DVD-skiva med bra förslag på övningar och förklaringar på hur de utförs och hur man kan modifiera dem. Dessutom medföljer det 2 st planscher med övningar (varav en till DVD-skivan). Det kommer även med en extra del som man kan använda om man vill hänga slyngorna över en trädgren.


Allt som allt så rekommenderar jag helt klart dessa slyngor.

Här har jag även gjort en videorecension av Junglegym XT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar