lördag 9 augusti 2014

Svett och etikett

Missade programmet Svett och etikett när det gick på SVT i våras, men har sett alla avsnitt via SVTplay. Riktigt trevligt program där programledaren Kalle Zachari Whalström testar olika träningsformer som t.ex. Crossfit, dans, MMA, yoga och strongman. Jag känner igen mig i rätt mycket av Kalles tankar kring träning. Ett roligt inslag är när hans fru blir filmad när hon pratar om hur Kalle upplever den träningsform som han testar. Har ni lite tid över så rekommenderar jag att ni kollar på det.

Såg på Kalles blogg att de spelar in en ny säsong i höst. Skall bli intressant att se vad han testar då.
Några saker som vore kul om han testade är ridning, klättring och gymnastik/simhopp/akrobatik.
Om jag fick bestämma så skulle programmet bli 15 min längre (45 min) och på den tiden skulle jag vilja lägga till två till tre nya programpunkter.
Tycker det vore kul om han testade olika gruppträningsklasser i varje program (ett kortare inslag). Kan t.ex. vara core, afro, zumba, qigong, step-up, pilates, bootcamp, kettlebell, ruffie, gympa, bodypump, forza, aerobic dans eller något andra pass. Förslag på instruktörer som vore kul att se honom köra för är Omid Dadary, Magnus Ringberg, Henrik Bramsved, Jose Numez och Carita  Lesche
Sedan vore det kul om han presenterade ett träningsredskap varje program med några förslag på övningar och en förklaring på varför just det redskapet är bra. Kan vara redskap som t.ex. slyngor (typ TRX, Junglegym och Redcord), gummiband, hantlar, kettlebells, bulgarian bag, sandsäck, sandball, slamball, pull-up räcke, viktväst och snakerope.
Ett annat intressant inslag vore att han presenterade ett fystest varje gång. Det kan vara sådan som man själv kan göra som t.ex. Cooper test och maxpulstest i backe eller något som man behöver hjälp med som ett VO2-maxtest, Åstrands cykeltest, Harrestest, Wingatetest eller fettmätning (Kalipper och Bodpod)
Det vore också kul att ha Jakob Gudiol som expert istället för "SuperKarin".

Lite bilder från programmet (från SVTplay)

Från bodybuildingavsnittet
Från strongmanavsnittet
Från dansavsnittet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar