söndag 1 september 2013

Svenska podcast inom träning, kost och hälsa

Jag lyssnar en hel del på olika podcast framförallt om paleo och kost, men även en hel del träning. Men de flesta som jag lyssnar på är på engelska.

Har dock nyligen lyssnat på en svensk podcast som heter Fitnesspoden. I de första avsnitten intervjuas olika personer inom träning som t.ex. Ove Rytter och Erik Börjeson. Även om man kanske inte får lära sig jättemycket nya fakta, så är det roligt att höra tankarna från dessa personer. Daniel Larsson som leder programmet verkar väldigt duktig och påläst. Han jobbar som personlig tränare i Stockholm. Jag gillade denna podcast, även om det kanske inte blir så mycket nya "fakta" man lär sig. Blir en skön omväxling mot de andra podcasten som jag lyssnar på som innehåller rätt mycket fakta och svar på lyssnarfrågor.

En svensk podcast som jag lyssnade mycket på förut är Fysiopodden, som är ett gäng sjukgymnaster som pratar träning och behandlingar ur ett vetenskapligt perspektiv. Är nog dags att börja kolla in de avsnitt som jag missat.

Har inte letat runt så mycket, men tror inte det finns så många svenska podcasts inom träning och paleokost. Några andra som jag börjat lyssna på nu de senaste veckorna är

Petra med sin Innerstrengthpodcast. Har bara lyssnat på några avsnitt. Där intervjuar hon hon personer inom olika ämnen. Det är rätt skilda områden som hon går igenom allt från kost och träning till att rensa i röran och meditation. Hon hade en väldigt intressant podcast om gluten och laktos.

Även Sara på Träningsglädje.se har en podcast som jag bara lyssnat några avsnitt av. Hon pratar själv utan några gäster om olika ämnen.

Tidningen Body har en podcast där de intervjuar olika personer. Man lär sig kanske inte så mycket fakta i denna podcast, men beroende på vem de bjuder in så kan den vara intessant att lyssna på.

Jag lyssnar rätt mycket på podcasts, men det är ändå svårt att hinna följa alla som man vill. Brukar lyssna när jag är ute och går med barnvagn och hunden, när jag åker bil och när jag diskar/klipper gräset.

Vet ni några fler svenska bra podcast inom träning, kost och hälsa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar