söndag 15 september 2013

Gymnastiknostalgi

Har i veckan lagt in lite gamla gymnastikfilmer i datorn och laddat upp dem på Youtube.
En stor del av mitt liv har jag ju ägnat åt truppgymnastik både som aktiv och som ledare.
Som bäst så var jag och tävlade på Inofficella EM i truppgymnastik i mixklassen och där kom vi 5:a.
Nu fanns det i och för sig rätt många killar i herrlagen som var bättre än mig, men jag höll en rätt hög klass ändå. Nu har utvecklingen gått rätt mycket framåt sedan jag höll på så de sakerna jag körde klarar många av damlagen idag utan problem. Hade varit intressant att se hur bra jag hade varit om jag hade haft all den kunskap om kost och träning som jag har idag. Hade då vägt lite mindre och ändå haft mer muskler och då hade jag kanske inte skadat knät (korsbandet gick av) och kunnat hållit på några år till. Det jag saknar nu är dock den spänst som gjorde att jag bl.a. kunde göra en stillastående salto (bakåtvolt) på marken.
Hur som helst väldigt kul att se på filmerna.
Så här är några av dem för de som är intresserade

Börjar väl med det klippet där jag får en blackout och misslyckas med sista hoppet (och drar på mig en hjärnskakning). Lyckas ändå köra fristående delen, men får inte vara med på mattan. Detta är när jag tävlar med Västerås GF´s mixlag på SM
På första hoppvarvet är jag 4:e person och på 2:a är jag 5:a. Tredje varvet ser ni nog vart jag är :)


Nästa klipp är när vi kommer 2:a på SM och kvalar vidare till EM


En riktigt rolig tid så var jag med i en inte superseriös grupp som kallades Björnligan. Ibalnd så tävlade vi men oftast var det uppvisningar och ibland plockade vi in andra redskap och gjorde lite annorlunda saker mot de tävlande trupperna.


Här ett klipp då jag hoppar med i Västerås GF´s uppvisning i Örebro. Detta var innan jag visste att jag skulle tävla med många av dessa senare. Lite roligt var det att jag hamnade på tidningsbilden när de skrev att Västeråsarna gjorde ett uppskattat gästuppträdande


Hade också en period då jag tränade med AGF-mixtrupp. Vi var större delen av tiden bara 2 killar, så så mycket mix kanske det inte var men det var en rolig tid.


Och här ett klipp där allt började nämligen i AlmbypojkarnaInga kommentarer:

Skicka en kommentar