tisdag 10 september 2013

Sjögräsnudlar

Idag gjorde jag köttfärssås till middag. Men istället för pasta så testade jag att äta sjögräsnudlar (kelp noodles). På förpackningen stod det att man inte behöver koka dem utan kan äta dem kalla eller att man häller dem i en varm soppa eller liknande. Därför så la jag upp nudlarna på tallriken och hällde köttfärssås på dessa. Konsistensen blir lite som aldente pasta vilket jag gillade. Kände ingen speciell smak (men då var de ju blandade med köttfärssåsen) och på förpackningen stod det även att de är smaklösa och därför behöver kryddas om de inte äts i en soppa eller liknande.
Som ni ser här under så innehåller de inte speciellt mycket energi, vilket ju många tycker är bra. Det skall ju vara nyttigt att äta sjögräs då de innehåller mycket bra mineraler, men frågan är hur mycket tång man får sig av dessa. Vatten står ju först i ingredienslistan (och då skall det ju vara mest av det).
Själv tycker jag att det är lite dyrt (24 kr på Citygross) för så pass lite energi. Då kan jag lika gärna äta köttfärssåsen med strimlad vitkål eller utan något till. Men vill man ha något som liknar pasta så fungerar ju detta väldigt bra.

Näringsvärde per 100g
Energi 25kJ/6kcal
Kolhydrater 2g
Natrium 3mg

Ingredienser: vatten, tång och natriumalginat (E401)

Här kan du läsa om andra alternativ till pasta (på engelska)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar