onsdag 4 september 2013

Söndagens och Måndagens träning

I Söndags blev det ännu ett kvällspass ute i garaget. Körde då ett snabbt pass med excentrisk träning som jag blev inspirerad av att testa efter att ha lyssnar på podcasten "The smarter sience to slim"
Tanken är att man jobbar med en vikt som man inte kan klara av att lyfta koncentriskt och att man  då istället tar hjälp i den koncentriska fasen (då muskeln drar ihop sig). Den excentriska fasen (då man håller emot när muskeln förlängs) pågår under 10 s vilket är superlångsamt. Detta gör man i 6 reps per övning.

De övningar som jag körde var
- Assiterade pistols med extra vikt av kettlebell (båda benen upp)
- Viktade pull-ups (24 kg kettlebell hängande från midjan med gummiband).  Tog hjälp av benen på en bänk på väg upp
- Enarms axelpress (push-press upp)
- Armhävningar med gummiband runt ryggen


På jobbet i måndags så körde jag ett snabbt pass
30 s/ben Enbens Skierg
2 min långsam rodd

5 varv
30 s maxrodd - 30 s vila
158 - 157 - 153 - 151 - 152 m

Senare på måndags kvällen så gick jag ut i garaget efter att Elvira somnat.
Värmde upp lite lätt och körde igenom det andra cirkelcore passet från Steve Cotters DVD Extreme Kettlebellworkouts. I detta pass visade det sig att det också var lite mer avancerade övningar som t.ex. Sotspressar. Körde sedan ett RIP-60 pass. Hoppade över en del av uppvärmningen då jag var lite varm och så tycker jag inte att den är så rolig. Själva passet var riktigt tufft och förutom att använda Rip-60 slyngorna så jobbade man med kroppsviktsövningar och även med kettlebells. I själva Rip-60 konceptet så kan man köpa en kettlebell som man själv snabbt kan ändra vikten på, men jag körde med olika stora kettlebells istället. I en del av passet så blev det massor av svikthopp på olika sätt (typ Jumping Jacks, fram/bak och sida till sida). Då kände jag att det var länge sedan hopprepet var framme, för vaderan värkte ordentligt och jag var tvungen att vila flera gånger. De flesta övningar utfördes under 60 s och det var flera övningar som jag inte orkade köra hela tiden. Var kul då det faktiskt var några övningar som jag inte testat förut,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar