fredag 13 september 2013

Veckans träning

Har blivit lite dåligt med träning denna vecka. I tisdags så tog jag mig ut i garaget efter att Elvira somnat och så körde jag ytterligare en DVD från Rip-60. Körde den 5:e DVD:n och det var rätt jobbigt. Hoppade dock över en del av uppvärmningen och stretchen.

Igår kväll så körde jag två varv i köket av
20 Armhävningar
20/ben Enbens höftlyft
20/sida Sidplamka

Idag blev det faktiskt en timma på ÖKK-gymmet

7 min Crosstrainer (lindade om voodo flossbandet runt armbågen och jobbade lite med det under de första minuterna så då fick bara benen jobba)
1 min långsam roddmaskin
1 min maxrodd: 317 m blev det

4 varv
7 Pull-up
5-7 Press med skivstång 40-42.5-45-45 kg
5-7 Bicepscurl med stång 32.5 kg
60 s Stretch bröstmuskler i slyngor

Gav mig sedan på marklyft. Hade tänkt köra halvlätt med lite mer repetitioner, men så såg jag några andra som körde lite tyngre så då la jag också på lite mer :)
En av de andra killarna gav sin kompis lite instruktioner. Själv så tyckte jag att han som gav råd skulle behöva lite själv då han böjde ländryggen rätt bra i själva lyftdelen av marklyftet (såg mycket bättre ut på vägen ner). Men det verkade vara en kille som skulle ha svårt att ta "kritik". Tycker det är lite svårt det där med hur mycket man skall gå in och "rätta" teknik på andra utan att de bett om det. På jobbet är det lättare även om man lär sig att vissa är det ingen ide att säga till för de tycker att de vet bäst själva.
Men när man är på ett annat gym så är det en helt annan sak. Sedan var jag ju inte helt säker på hur mina egna marklyft såg ut (vill ju inte få tillbaka att du gör ju inte så mycket bättre själv). Så jag bad den killen att filma mig så att jag kunde kolla själv. Fick faktiskt ett "tips" av honom efteråt om att jag borde sänka "rumpan" lite mer så att jag blev mer upprätt. Mitt svar blev att det finns olika tekniker beroende på syftet med övningen och för min del så är det ländrygg, bröstrygg och säte som jag är ute efter. Skulle jag tävla i olympiska lyft som t.e.x frivändningar skulle jag kanske jobba med en annan teknik. Dock så kändes det lite konstigt att kontra med att "du lyfter med böjd ländrygg i dina marklyft".
Här under ser ni mina lyft. Kom gärna med tips :)


Hur som helst blev det 4 varv av
5 Marklyft 80(10 st)-110-110-110 kg
4 Enarmspress med 24 kg kettlebell
10 Dips
Gjorde ett försök på 130 kg, men det blev misslyckat

Avslutade med 3 varv
5-8/sida Hantelrodd med 35 kg hantel
5-6/arm Seasawpress med 2x17.5 kg hantlar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar