torsdag 19 september 2013

Misslyckat bakförsök av kanelrulltårta paleostyle

Igår så testade jag ännu ett recept (Cinnanmon-Swirl Roll) ur boken Paleo Indulgences. Var kul att testa just det receptet då det är flera ingredienser som jag beställt från Iherb då de är svåra att få tag i Sverige.

Tyvärr så blev utseendet på bakverket inte ens i närheten av så det såg ut i boken. Bilden till höger är från boken och bilden här under är mitt resultat. I beskrivningen av hur man gör så hittar ni vad jag tror förklarar det misslyckade resultatet.


Cinnamon-Swirl Rolls

Jästmix
0.6 dl (1/4 cup) Varmt vatten
2 msk (rågade) aktiv jäst (active dry yeast)
2 msk Honung

Torra ingredienser
65 g, 1.8 dl (3/4 cup) Mandelmjöl
40 g, 0,8 dl (1/3 cup) Arrowrotsmjöl
3 msk Kokosmjöl
Nypa salt (Seasalt)

Våta ingredienser
2 ägg
2 msk Lönnsirap
1 msk Kokosolja (smält)

Fyllning
0.6 dl (1/4 cup) Kokosolja (smält)
Kanel
Coconut Crystals

Så här gjorde jag
Ugnen på 175 grader. Blandade först jästblandningen och lät den stå medan jag fixade med det andra (minst 5 min enligt org. recept).
Blandade de torra ingredienserna i en mellanstor bunke. Hällde sedan i de våta ingredienserna och jästmixen och blandade med handmixern tills jag hade en slät smet. Lät sedan degen vila i ca 5 min.
Hällde ut degen på ett bakplåtspapper (på en bakplåt) och använde en slickepott till att göra det till en rektangel med ca 1 cm tjocklek. Hade den i ugnen ca 8-9 minuter.
Hällde sedan på den smälta kokosoljan och hällde på rikligt med kanel och några teskedar Coconut Crystals. Dock tyckte jag att det blev alldeles för mycket kokosolja då det rann ut över pappret. Skulle nog räcka med hälften.
Skulle sedan rulla ihop den så att den blev som en rulltårta, men det fungerade inte alls. Tror det kan bero på att min ugn är lite konstig. Tror att den kör varmluft även när man ställt in den på vanlig ugn, så jag skulle nog tagit ut plåten lite tidigare för att den skulle vara så mjuk att den gick att rulla. Hur som helst så vek jag ihop den och satte in den i ugnen i ca 20 min till. Där skulle jag nog också ha tagit ut den tidigare för nu blev den lite bränd och rätt torr. Den såg mycket fluffigare ut på bilden i boken.

Smaken var god och faktiskt inte lika söt som många andra paleobakverk som jag testat. Får testa att göra den igen någon annan gång och då med lite kortare ugnstider. Hur som helst kul att kunna använda de ingredienser som jag köpt på Iherb, som t.ex. coconut crystals, active dry yeast och arrowrotsmjölet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar