onsdag 28 juli 2010

Crossfit - Helen +

Hemma i Örebro igen.
Då var det bara att sätta igång och jobba med huset. Började morgonen med att åka och handla då kylskåpet var tomt på frukost. Jag ägnade några timmar åt att maskera vårat sovrum och att sedan slipa några väggar. Gissa om jag blev dammig. Fortsatte med att klippa gräset (vilket verkligen behövdes eftersom jag inte gjort det på över en vecka) och sedan blev det lite lek med Sia.

Hanna kämpade bl.a. med att klä om några köksstolar. De blev verkligen jättesnygga

Sedan tyckte jag att jag var värd lite träning så jag åkte till löparbanorna vid universitetet där Crossfit Örebro skulle vara idag. Tidigare skrev jag om en riktigt tuff gren i Crossfitgames och idag var det den som stod på schemat.

Efter uppvärmingen så gick Benny igenom Pull-up med kiping. När man kör pull-up med kiping så använder du hela kroppen för att komma upp. Jag orkar flera repetitioner när jag kör med den tekniken. Dock så försöker jag bromsa på nedåtvägen för att inte skada mig. Detta gör att den blir lite jobbigare och att det inte går lika snabbt, men jag orkar ändå inte göra så många så snabbheten är inga problem just nu.


Sedan var det dags att köra igång. Några var där för första gången och de fick köra en vanlig Helen (3 varv 400m löpning, 21 Kettlebellsvingar (24 kg herrar, 16 kg damer) och 12 Pull-ups)
Vi andra körde nedanstående.
Några körde jumping pull-ups när de inte orkade riktiga och några körde med lättare Kettlebell. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle klara hela passet med 24 kg Kettlebell och att göra alla Pull-ups, men det gick.

Löpning 1200 meter
63 Kettlebellsvingar, 24kg
36 Pull-ups
Löpning 800 meter
42 Kettlebellsvingar, 24kg
24 Pull-ups
Löpning 400 meter
21 Kettlebellsvingar, 24kg
12 Pull-ups


När jag skulle göra mina sista 5 pull-ups så kände jag att det var på gränsen att jag skulle klara alla i en följd och tyvärr så valde jag att försöka, vilket gjorde att jag inte fick rikitgt bra grepp vilket i sin tur gjorde att jag skapade värsta blåsan på ena handen. Riktigt kände hur underhuden gled bort.

Min tid blev 27.46 att jämföra med bästa killen på Crossfitgames som fick 16.59. Erika och Kristian fick bäst tider av de som körde fulla serien (21,37 och 22,37).
Grymt bra jobbat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar