fredag 23 juli 2010

Blondinbella fejkade

Lyssnade på radion där de intervjuade Blondinbella. Hon talade om att hon i början av sin tid som bloggare hittade på vad hade hänt i sitt liv. Inte så svårt att få läsare om man bara kan hitta på vad som händer och vad man tror att läsarna vill läsa. Hon kunde t.ex. hitta på att hon var på värsta kändisfesten.

Själv skulle jag aldrig hitta på att jag gjort något bara för att göra min blogg intressantare. Däremot så kan jag utelämna saker jag gör för att jag inte tror att de tillräckligt intressanta. De stunder det inte händer så mycket i mitt liv så försöker jag istället att ge mina läsare ny kunskap och nya ideer. Så resonerar jag.

Tycker till och med att det är lite oetiskt att ljuga på sin blogg och för sina läsare om man inte talar om att det är en fiktiv blogg. Men å andra sidan så kanske man inspirerar andra till ett bättre liv genom att hitta på vad man gör.

Vad tycker du? Kan du ljuga eller överdriva vad som händer i ditt liv för att göra bloggen lite intressantare? Skulle du fortsätta följa din favoritblogg om du fick veta att allt är påhittat? Är det kanske det som är så bra med bloggandet, att man kan gå in i en annan roll eller leva ett liv så som man önskade att det var?

6 kommentarer:

 1. Nej, det skulle kännas helt bisarrt att hitta på en massa! Däremot så är det ju, precis som du skriver, långt ifrån allt som pågår i livet som hamnar på bloggen... Jag läser bloggar för att jag vill läsa om riktiga människor. Vill jag ha fiktion läser jag en deckare :).

  SvaraRadera
 2. det där gör bb fortfarande, fast inte lika överdrivet. idag går hon ju på kändisfesterna men man måste skala ner det hon skriver och så dela det på hälften för att få rätt bild av vad som egentligen hänt.

  SvaraRadera
 3. Skulle aldrig ljuga! Men blir inte förvånad över att hon gjorde det...

  SvaraRadera
 4. Nej tack! Skulle aldrig ljuga på min blogg och skulle bli grymt besviken om jag fick reda på att det jag läser på andra bloggar inte är sant! Gah!!! Fast jag blir inte helt överaskad om att just bb inte är helt verklighetstrogen...

  SvaraRadera
 5. Töntigt! Jag skulle aldrig ljuga! Eller sälja min åsikt. Hon gör ju allt! :) jag rycker som du att man kan utelämna orelevant info men hitta på. Ne, det låter illa.

  SvaraRadera
 6. Nej, jag försöker vara så ärlig som möjligt &, precis som du, utesluter jag hellre sånt som kan vara mindre intressant.

  Tycker en blogg ska vara ärlig mot läsarna. Det finns ju faktisk de som ser upp till bloggaren & då är det fel att hitta på ett liv som inte går att uppnå..

  SvaraRadera