torsdag 8 juli 2010

Besök på Spartan gym i Motala

Idag, onsdag så hälsade Erika från Crossfit Örebro och jag på i Motala. Vi skulle köra två pass med Jenny från Spartan gym och Kettlebells.nu. 
Första passet var ett mixpass där vi jobbade i en cirkelstyrka. Vi hade tre stationer (Bulgarian Bag, Kettlebells och Junglegym. Vid varje station körde man en övning i 3 set (35 s och 20 s vila), innan man bytte redskap. Vi hann 4 omgångar och varje omgång innebar en ny övning.
Efter det passet var det dags för ett rent kettlbellpass och idag var det intiktat på styrka vilket bl.a. innebar marklyft med 50 kg, Utfall med kettlebell i famnen, Snatches med 28 kg, Enbens knäböj med 28 kg.

Passade även på att utöka med 2 st 9 kg´s clubbells eftersom de jag har antingen är för lätta eller för tunga.Efter mycket övervägande så tog jag även en 32 kg´s kettlebell.

Vad tyckte jag då om passen. Jenny var en bra instruktör och hon hjälpte de som var ovana vid övningarna. Mixpasset var roligt och rätt jobbigt även om det blev lite långa pauser mellan varven ibland. Dock så var det greppet och handlederna som blev trötta först. Övningsvalet var bra, men sista magdelen skulle kanske kunnat varit lite roligare. Känns lite dumt att gå upp i en crunch och bara hålla isometrisk eller gunga med små rörelser. Muskeln är som svagast då den är helt ihopdragen och det är faktiskt inte så ofta som vi har behov att jobba i det läget. Men det bränner i magen och det är väl anledningen till att man gör den. Det som bränner i muskeln måste ju också vara det effektivaste, eller kanske inte :)
Kettlebellpasset var ganska likt hur jag lägger upp mina pass, men eftersom de flesra var vana med kettlebells så körde vi med rätt tunga vikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar