fredag 5 november 2010

Crossfit Disco

Igår var det öppet gym på Crossfit Örebro (passa på att testa gratis denna vecka ut), vilket innebär att man kan köra vad man vill i gymmet.
Det var betydligt mer folk där igår än förra veckan, vilket är kul även om det ibland blev lite trångt.
Hade planerat in ett kul pass som jag hittade på nätet. Det heter CrossFit Disco och jag körde det som man skulle men minskade vikten till 40 kg på Clean & Jerk (Frivändning & stötpress) och körde inte chest to bar på pullup
70 st DU (Double unders med hopprep)
60 st KB Snatches 24 kg,50 st Boxjump(tror det är 50 cm)
40 st Wallball Burpees 9 kg (wallball + armhävning med händer på boll)
30 st Pull Ups
20 st Clean & Jerk 40 kg
10 st Clapping Push Ups

Jobbigast var nog Clean & Jerk. Beror till stor del på att jag inte kört det så mycket och därför inte har optimal teknik (milt uttryckt). Passet var jobbigt, men jag var inte helt slut efteråt. Crossfit handlar om intensitet (vikten skall vara rätt tung och färdas lång sträcka och framförallt så skall det gå snabbt) och jag måste lära mig att skala ner övningarna så att de passar min styrke och tekniknivå, så att jag orkar hålla ett högt tempo. Som det var nu så fick jag stå och vänta en stund när jag gjort 2 eller 3 repetioner på grund av att min styrka fattades. Mer optimalt vore om jag tog ner vikten mer så att man orkar göra övningen lite snabbare och inte behöver vila så mycket. Trodde att snatchen skulle bli jobbig eftersom jag hade kört snatchtestet dagen innan. Har fortfarande problem med mina Double unders och fuskade lite genom att även räkna de gånger som jag inte kom runt helt sista varvet. Lyckades inte heller få medicinbollen över de 3 m (tror jag det är) varje gång. Däremot nöjd med att jag blivit bättre på Pull-up så de gick riktigt bra.


Här kommer en film på Crossfit Stockholm när de körde passet. De hade gått in för det lite mer än jag :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar