onsdag 3 november 2010

Deck of cards och snatchar

Igår var det äntligen dags att besöka Crossfit Örebro igen.

Vi fick köra passet "Deck of cards" vilket innebar att vi var 2 personer som körde med en kortlek
Vi drog ett varsitt kort ur kortleken. Sedan kollade man siffra/bokstav och färg.
Utifrån det kort som man fick, så gjorde man det antal som kortet angav av övningen som färgen motsvarade.

När man var klar med en övning så drar man ett nytt kort och så håller man på tills leken är slut.

Spader: Situps
Klöver: Svingar 16 kg/12 kg
Ruter: Armhävningar
Hjärter: SDHP - Sumo Deadlift High Pull 16 kg/12 kg
Joker: 5 burpees


Blev inte helt slut av passet, men det var ett väldigt roligt inslag. Jag körde med 20 kg kettlebell, men skulle nog valt ännu mer för att fått ut mer av passet. Passade på att träna lite på mina kipping pull-ups. Klarade som mest 20 st i rad, vilket är nytt rekord för mig. Lekte också med GHD-situps. På Crossfit utbildningen så varnade de för att man inte skulle köra för mycket första gången, så jag tog det ganska lungt, men idag kände jag inget i magen alls, så jag måste gjort något fel eller så är jag vältränad i magmusklerna.


Här en film på hur man köra Deck of cards på ett annat vis.

Idag så hade jag planerat in träning med snatch, biceps och rodd. Körde RKC´s snatchtest vilket innebar att jag skulle göra 100 snatches på 5 min. Nu blev det 100 st på 5 min och 5 s, men jag var inte lika flåsig som jag brukar bli när jag kör det så man kanske börjar få bättre kondition. La även till ett set på 10 st marklyft med 70 kg. Hade planerat att köra 5x1 min (300 m eller så mycket som jag orkar) rodd med 1 minuts vila, men jag hann bara med 2 st, men i gengäld hade jag inte tänkt köra snatchtestet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar